Αίσιο τέλος στη περιπέτεια 29 αλλοδαπών που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Καρδάμαινα
Τοπικά
11/08/2022

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια  29 ατόμων ύστερα από τη βύθιση του σκάφους όπου επέβαιναν , το οποίο  είχε ξεκινήσει από την Τουρκία. Για τη διάσωση τους πραγματοποιήθηκε  ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Περισυνελέχθησαν σώοι,  συνολικά 29 άνδρες. Οι  δύο μεταφέρθηκαν από ελικόπτερο super puma στην Κάρπαθο και  οι 27 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Καρδάμαινα με ένα περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σκάφους –Ελληνική Ακτοφυλακής , ενώ στη  συνέχεια μεταφέρθηκαν  στο ΚΥΤ  της Κω για ταυτοποίηση .


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζονται τα εξής:

Απογευματινές ώρες σήμερα, το Δ/Ξ πλοίο ελληνικής σημαίας κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας ν. Κω, από όπου οι είκοσι επτά (27) αλλοδαποί (άνδρες) παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ