Β΄ ΕΛΜΕ -Η κυβέρνηση, έχει ευθύνη να να εξασφαλίσει την ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Τοπικά
08/09/2020

Β΄ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   11  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ    ΣΤΗΝ    ΚΩ   1 μ.μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΝΑ  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ  ΟΛΕΣ  ΟΙ  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ  ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΧΡΟΝΙΑΣ-Η κυβέρνηση, έχει ευθύνη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα που προτείνουν γονείς και εκπαιδευτικοί, να εξασφαλίσει την ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα :

  • Χτίσιμο σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών . Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

 

Συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας βήματα με όλα τα σωματεία, με τους γονείς και τους μαθητές.

Γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά είναι υπόθεση όλου του λαού.