Πρόταση για δωρεά βιβλίων και βοηθημάτων προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κω ενόψει της νέας Σχολικής χρονιάς
Τοπικά
18/08/2022
Αυξήθηκε η επισκεψιμότητα μαθητών και φοιτητών  στη δημοτική βιβλιοθήκη

Η Ιπποκράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κω ζητά από παιδιά και γονείς τη διάθεση βιβλίων -βοηθημάτων προηγούμενων χρόνων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, τα οποία θα φανούν χρήσιμα σε άλλους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αγοράς τους. Τα βοηθήματα που θα τοποθετηθούν στο τμήμα Αναγνωστηρίου αφορούν σε βιβλιογραφία των Λυκειακών τάξεων της Θετικής ειδικά κατεύθυνσης λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Ο υπεύθυνος της δημοτικής βιβλιοθήκης Κω, Ντίνος Γιαννάκος  επισημαίνει  την αύξηση  της επίσκεψης μαθητών και φοιτητών για  εκπαιδευτικά και ιστορικά βιβλία ενώ  αναδεικνύει την ανάγκη ψηφιοποίησης περισσότερων βιβλίων και αξιοποίησης  της πλούσιας βιβλιογραφίας, που έχουν  δωρίσει  συμπατριώτες μας . Σημαντική είναι η συμβολή της  Κώας φοιτήτριας βιβλιοθηκονομίας Μαρίας  Παπαγγελή, στην καταγραφή βιβλίων που εμπλουτίζουν τη βιβλιοθήκη, ενώ τονίζει  την ανάγκη  συντήρησης του παλαιότερου βιβλίου που χρονολογείται το 1550,που  στα λατινικά και αφορά στη ζωή και το έργο του Ιπποκράτη.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Τώρα που θα τακτοποιήσετε τις βιβλιοθήκες σας - ενόψει της νέας Σχολικής χρονιάς, θα βρείτε βιβλία – βοηθήματα προηγούμενων χρόνων που δεν θα σας είναι πια χρήσιμα. Τα βιβλία αυτά όμως, μπορεί να φανούν χρήσιμα σε άλλους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αγοράς τους.

Η Βιβλιοθήκη μας προτείνει σε όλους εσάς που έχετε τέτοια Βιβλία – βοηθήματα, να μας τα προσφέρετε ως δωρεά προκειμένου να τοποθετηθούν και αξιοποιηθούν στο τμήμα Αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από άλλους μαθητές.

Η πρότασή μας, αφορά σε βιβλιογραφία των Λυκειακών τάξεων της Θετικής ειδικά κατεύθυνσης λόγω της μεγάλης ζήτησης -από ενδιαφέρον που έδειξαν μαθητές και γονείς.

Βασική προϋπόθεση, τα Βιβλία αυτά να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, δηλ. χωρίς μουτζούρες, (πολλές) σημειώσεις ή σχισμένες σελίδες.

Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας,

ως πράξη ευαισθησίας, προσφοράς και Αλληλεγγύης.

Τηλ. επικοινωνίας μαζί μας 22420 49220

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων !

Από το

Γραφείο Ενημέρωσης

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ