ΦΙΛΗΤΑΣ ΚΩ: Ανοιχτή εκδήλωση για την Προστασία και ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Τοπικά
15/10/2022

O Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλητάς» με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ διοργάνωσε ανοικτό διάλογο για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο-Χάνι ,  με κύρια ομιλήτρια την κ. Μαρία Μιχαλάκη-Κόλλια (Αρχαιολόγος και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου) και θέμα: «Προστασία και ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Παραδείγματα από την Ρόδο».

Εισηγήτρια ήταν η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Μαρία Τουλαντά-Παρισίδη η οποία στον πρόλογο της αναφέρθηκε σε ένα σύντομο βιογραφικό για την κ.Μιχαλάκη-Κόλλια.

Η κ.Κόλλια αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου,  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί και στο πώς έχουν αξιοποιηθεί ήδη κάποιοι από αυτούς. Τόνισε πως είναι υποχρέωση του κράτους να φροντίζει να διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. 

Παρεμβάσεις έγιναν από:

τα μέλη ΔΣ του Φιλητά, κ. Ξανθίπη Αγρέλλη, η οποία αναφέρθηκε στους αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας από την ματιά του τουρίστα και τον μουσειολόγο κ. Ελευθέριο Χατζηνικολάου, για τη μουσειακή αξιοποίηση των θησαυρών μας.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ