Με Λαμπρότητα και κατάνυξη ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαϊχουτών
Τοπικά
25/10/2022

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε απόψε 25 Οκτωβρίου, ο πανηγυρικός εσπερινός της μεγάλης εορτής του Αγίου Δημητρίου στον φερώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό στις Χαϊχούτες.

Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής εψάλη χοροστατούντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη, τους ιερείς π. Σακελλάριο Ζουλουφό, τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά και τον π. Ιωάννη Σταυρόπουλο. Αναφέρθηκε στη ζωή και τα θαύματα του Αγίου Δημητρίου ο οποίος τα είχε όλα στη ζωή: αξίωμα, δόξα, ομορφιά, γενναιότητα κι όμως απ’όλα αυτά όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει μπροστά στον αυτοκράτορα προτίμησε την πίστη του. Επίσης τόνισε πως είναι ένας Άγιος που τιμάται , επίσης, από τον Λουθηρανισμό και την Αγγλικανική Εκκλησία. .

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σεβασμιώτατος στο ιστορικό χωριό των Χαϊχούτων που ερήμωσε και στον προστάτη του Άγιο Δημήτριο, το χωριό όπου υψώθηκε πρώτη η γαλανόλευκη στην εορτή του Αγίου Δημητρίου όπως δείχνουν οι παλιές φωτογραφίες στον νάρθηκα του ναού, που λειτούργησε ελληνικό σχολείο, που έσωσε την Κω στον πόλεμο . Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τον δρόμο που έφτιαξε επί θητείας της η π. Έπαρχος Μαρία Κυπραίου και ζήτησε από όλους να επισκέπτονται τα μικρά χωριά για να μην ερημώνουν.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ