Εκοιμήθη η μοναχή Ισιδώρα της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Κω
Τοπικά
10/11/2022

Εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών η μοναχή Ισιδώρα της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Κω. Η μοναχή Ισιδώρα Τρικοίλη γεννήθηκε το 1937 στην Κάλυμνο (κατά κόσμον Ισιδώρα Τρικοίλη) και το 1967 γνώρισε την τότε παραιτηθείσα δασκάλα από τη Ρόδο Μαριάμ Τσουβαλλά η οποία είχε μεταβεί στην Κάλυμνο προς αναζήτηση Μονής.

Όταν στις 11 Ιανουαρίου 1968 έφτασαν στην Κω ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ ο Α’ τις ενημέρωσε ότι ήδη κτιζόταν Μονή και σύντομα θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτήν (αρχικά διέμεναν στον Άγιο Ιωάννη Χωστό στο Ζηπάρι και αργότερα στον Ασώματο Ασφενδιού έως τις 29/05/1969 που εγκαταστάθηκαν στην νέα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κω (μαζί με την τρίτη μοναχή Ευφροσύνη Μπάρκα).

Και η μοναχή Ισιδώρα για πάνω από 50 χρόνια μαζί με την Ηγουμένη Μαριάμ (ήταν η επόμενη στη σειρά εκλογής μετά την κοίμηση της Αγίας Ηγουμένης, αλλά τα σοβαρά προβλήματα υγείας της δεν τις επέτρεψαν να αναλάβει αυτή καθήκοντα) πρόσφερε με καλοσύνη, αγάπη και κατανόηση τους πνευματικούς της καρπούς στους πολυάριθμους προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα, ώρα 2:30 στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Κω.