Ομόφωνα ψηφίστηκε η συγχρηματοδότηση του ετήσιου προγράμματος φιλανθρωπικού έργου του Οίκου Ευγηρίας «Άγιος Νεκτάριος» της Μητρόπολης Κω
Τοπικά
17/11/2022

Ομόφωνα ψηφίστηκε η συγχρηματοδότηση του ετήσιου προγράμματος φιλανθρωπικού έργου του Οίκου Ευγηρίας «Άγιος Νεκτάριος» της Ιεράς Μητρόπολης Κω και Νισύρου, με τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσόπουλο να αναφέρετε στην εισήγηση του στην ανθρώπινη στήριξη του ετήσιου αυτού προγράμματος φιλανθρωπικού έργου, η οποία ξεκίνησε από το 2011 προκειμένου να ενισχυθούν οι ευάλωτες ομάδες που χρήζουν βοήθειας.

Ο κ.Χρυσόπουλος ζήτησε από το σώμα να ψηφίζει την συγχρηματοδότηση στα 120 χιλιάδες ευρώ έναντι 79 χιλ. που ήταν μέχρι πρότινος. 

Η Κ. Βάσω Πη εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής χαρακτήρισε εκκοφαντικά ανύπαρκτη την κοινωνική πολιτική του δήμου , αφού αρκείται μόνο στη συγκεκριμένη δράση και δεν κάνει τίποτα άλλο.

Η επικεφαλής  του Οράματος Ιωάννα Ρούφα συμφώνησε με την κ. Πη και χαρακτήρισε ανύπαρκτη την κοινωνική πολιτική του δήμου , που αρκείται στο να ζητά τρόφιμα από επαγγελματίες και επανέφερε την πρόταση της  για επέκταση της σύμβασης  με την Μητροπολίτη που πράττει εξαιρετικό έργο.

Η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου, επισήμανε ότι η κοινωνική πολιτική είναι παρούσα , είναι αλληλέγγυα και στηρίζει τους πάσχοντες, μέσω της Μητρόπολης, και μέσω των κοινοτήτων,  σημείωσε η κ.Βλάχου η οποία χαρακτήρισε  παραγωγικό το αποτέλεσμα και τη θητεία της υπεύθηνης της κοινωνικής πολιτικής  Σ. Κανταρζή.

Ο αντιδήμαρχος Α.Χρυσόπουλος επισήμανε πως η μείωση των τελών, τα επιδόματα covid, η αύξηση της δράσης για την Μητρόπολη, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες,  θεωρούνται κοινωνική πολιτική, τις οποίες τις κάνουμε πάντα με διακριτικότητα επισήμανε  ο αντιδήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος κ. Καλλούδης αναφέρθηκε στην μεγάλη κοινωνική πολιτική του δήμου φέρνοντας παράδειγμα, τα μειωμένα εισιτήρια, τις τροφοεπιαγές, το κοινωνικό ιατρείο, το Σβουρένειο και συνεχάρη την κ.Κανταρζή.

Ο δήμαρχος  υπενθύμισε τις κοινωνικές αποφάσεις του δήμου,  το συσσίτιο του δήμου, τις εκπτώσεις στα τέλη 50% στα νοικοκυριά και 20% στις επιχειρήσεις  και τόνισε πως δυστυχώς η αντιπολίτευση λαϊκίζει . Η κοινωνική πολιτική δεν είναι ακέφαλη, η κ. Κανταρζή, είναι αποτελεσματική,  τρέχει όλη τη μέρα για να μοιράζει τρόφιμα επισήμανε ο κ.Νικηταράς, ο οποίος εξυήρε το έργο και την προσφορά της Σταματίας Κανταρζή στην κοινωνική πολιτική του δήμου.

Ρεπορτάζ