Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση της 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων Δήμου Κω οικονομικού έτους 2022
Τοπικά
17/11/2022

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση της 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων Δήμου Κω οικονομικού έτους 2022.

Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, αναφέρθηκε στις ενεργειακές αλλαγές που έρχονται, οι οποίες θα προκαλέσουν οικονομικά αδιέξοδα στις επιχειρήσεις. Παράλληλα μίλησε για τις προσαρμογές που έγιναν στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις εργασίες στα γήπεδα, Ζηπαρίου και Κεφάλου, στις ασφαλτοστρώσεις κτλ.

Τέλος τόνισε πως ο προϋπολογισμός  είναι  ισοσκελισμένος και επισήμανε πως  το επόμενο διάστημα  θα έρθουν οι τριμηνιαίες.

Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής, ο δημοτικός σύμβουλος  Δαυίδ Γερασκλής , χαρακτήρισε αποτυχημένη τη διοίκηση της δημοτικής αρχής και σημείωσε πως δεν υπάρχει αποτελσματικότητα, ούτε έργα στο νησί μας και υπογράμμισε πως τα έργα τπου γίνονται στην Κω είναι ανακόλουθα της καλής τουριστικής περιόδου. 

Η επικεφαλής της παράταξης «Όραμα και Δράση» αναφέρθηκε σε κωδικούς που μηδενίζονται  ή  τροποποιούνται , γεγονός  που δείχνει απραξία της διοίκησης. Αναφέρθηκε στις αντιμισθίες που συνεχώς αυξάνονται, ενώ επισήμανε πως δεν διέκρινε καμία αλλαγή στη φιλοσοφία που λειτουργεί ο δήμος και για αυτό θα καταψηφίσει η παράταξη της.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γ. Κυρίτσης συμφώνησε με την κ.Ρούφα για τις αντιμισθίες και χαρακτήρισε κοστοβόρες και ενεργοβόρες τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο δήμος για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. 

Ο δήμαρχος μίλησε για μη σοβαρότητα  και λαϊκισμό της αντιπολίτευσης  αναφορικά με τις αντιμισθίες. Ο κ. Νικηταράς, υπογράμμισε πως οι αντιμισθίες τροποποιούνται  αποκλειστικά  από την κυβέρνηση και όχι με πρωτοβουλία του δήμου.  Αναφέρθηκε σε οικονομικό στραγκαλισμό, γιατί ενώ δόθηκαν χρήματα από την κεντρική διοίκηση, αυτά δεν ισοσκελίζονται, λόγω της αύξησης της ενέργειας. Σημείωσε πως υπάρχει όραμα από την δημοτική αρχή  υπογραμμίζοντας πως έχουν συμβασιοποιηθεί πάνω από 5 εκατ. σε έργα, αναφέροντας αναλυτικά τις συμβάσεις.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο κ.Χρυσόπουλος αναφέρθηκε στους τομείς που  έκανε παρεμβάσεις ο δήμος , στην καθαριότητα, στο Μεταπτυχιακό, στις συμβάσεις και την τρέχουσα τριμηνιάία που θα δώσει σαφή στοιχεία.

Ρεπορτάζ