Συνάντηση Δημάρχου Κω με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων
Τοπικά
17/09/2020

ΔΗΜΟΣ ΚΩ

Σε θετικό κλίμα, συνεννόησης και συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά με εκπροσώπους των Συλλόγων ΓονέωνΑ΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα.

Η νέα σχολική περίοδος εξελίσσεται σε δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και των μέτρων που καλούνται να εφαρμόσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την διάθεση ατμοκαθαριστώντελευταίας τεχνολογίας, από το Δήμο, σε όλα τα σχολεία του νησιού, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τηνπλήρη απολύμανση των χώρων εκπαίδευσης και υγιεινής.

Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα καθημερινού ενδιαφέροντος του Δήμου για τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, ως προτεραιότητα συζητήθηκε το πρόγραμμα τοποθέτησης σύγχρονων ανέπαφων βρυσών στα σχολεία, από το Δήμο, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε βασικό ζήτημα της συνάντησης εξελίχτηκε η ανάγκη προσθήκης προσωπικού καθαριότητας, όπου έχει προσληφθεί ίσος αριθμός εργαζομένων με πέρυσι (21 πλήρους και 15 μερικής απασχόλησης) που δεν επαρκεί για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν.

Για αυτό το σκοπό ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς απέστειλε σήμερα επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών, την μετατροπή των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης και την προσθήκη επιπλέον 25 ατόμων προσωπικού καθαριότητας για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου Κω, έως το τέλος της σχολικής περιόδου, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας.

Την χθεσινή συνάντηση απασχόλησε σημαντικά το ζήτημα έλλειψης σχολικής στέγης στην Κω.

Κοινή διαπίστωση είναι η απουσία σχεδιασμού τα προηγούμενα χρόνια για τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Για αυτό το λόγο ο Θεοδόσης Νικηταράς παρουσίασε στους εκπροσώπους των Συλλόγων τη διαδικασία σχεδιασμού πλήρους κτιριολογικού προγράμματος για τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της εκπαίδευσης, με διαπιστωμένη ανάγκη την κατασκευή νηπιαγωγείων στην πόλη της Κω και στο Ζηπάρι, Δημοτικά Σχολεία σε Ζηπάρι, Πυλί και Αντιμάχεια, 3ο Γυμνάσιο στην Κω και Λύκειο στο Ζιπάρι.

Παράλληλα, στη χθεσινοβραδινή συνάντηση, εκφράστηκε η ανησυχία των γονέων για την ελλιπή στελέχωση του Νοσοκομείου και τέθηκε ως άμεση διεκδίκηση η ενίσχυση της Παιδιατρικής κλινικής με ιατρικό προσωπικό.

Γραφείο Τύπου