Συνάντηση Δημάρχου με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και τη Σταματία Κανταρζή, για τη βράβευση από την Εταιρεία Πρόληψης «Υγεία για όλους»
Τοπικά
18/11/2022

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κω  με Παράρτημα Ρομά και την ειδική σύμβουλο σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη βράβευση του κέντρου στην Αθήνα στις 30 του Σεπτέμβρη από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής «Υγεία για όλους».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη Σταματία Κανταρζή και τα στελέχη της Κοινότητας για τη συλλογική προσπάθεια και τόνισε πως οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις ευάλωτες ομάδες του τόπου μας. Αναφέρθηκε στην κοινωνική λειτουργό  κ.Ανδρεάνη , ονομάζοντας την πυλώνα και δήλωσε εξίσου χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία.

Η προϊσταμένη του τμήματος κοινωνικής πολιτικής και πολιτικών ισότητας των φύλων Γεωργία Ανδρεάνη ανέφερε πως όλα τα παιδιά είναι άξια κατερτισμένα και ορεξάτα. Τόνισε πως όλοι μαζί παλεύουν για τα δύσκολα περιστατικά που πηγαίνουν στο γραφείο.

Η Σταματία Κανταρζή  ευχαρίστησε το Κέντρο Κοινότητας και πως με ιδιαίτερη χαρά παρέλαβε τα βραβεία στην Αθήνα. Συμπλήρωσε πως είναι ιδιαίτερα περήφανη που εδώ και 3 χρόνια συνεργάζεται με αυτούς τους νέους ανθρώπους.

Η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του κέντρου Κλειώ Καββαδά  τόνισε τη σημαντικότητα της ομαδικής δουλειάς και πως βρίσκονται εκεί για τον πολίτη.

Ο Σταύρος Δρακίδης παιδαγωγός , δήλωσε πως η πρόληψη της υγείας στην πλέον ευάλωτη ομάδα που είναι οι Ρομά, είναι πολλή σηματική, ενώ το πρόγραμμα θεωρείται επιτυχημένο μιας και εμβολιάστηκαν πολλοί Ρομά. Τέλος τόνισε, πως με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν οι συγκεκριμένοι να φοιτούν στο σχολείο σε σταθερή βάση.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ