Με ευλάβεια ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο φερώνυμο παρεκκλήσι στο Πυλί της Κω
Τοπικά
24/11/2022

Με κατάνυξη ο εσπερινός με αρτοκλασία στο εορτάζον και πανηγυρίζον παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης της ενορίας Αγίου Νικολάου Πυλίου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κωου και Νισύρου κκ. Ναθαναηλ, συμπαραστατούμενου από τον ιερό κλήρο, με τη συμμετοχή αρκετών πιστών, της ενορίας της Αγίου Νικολάου Πυλίου και του προέδρου τη κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλη Γιωργαλλη.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  στο βίο της μεγαλομάρτυρος πανσοφης Αικατερίνης, η οποία είχε μια ευλογημένη σχέση με την αλήθεια και τον Ιησού Χριστό. Μίλησε με τους Σοφούς της Αλεξάνδρειας, τους μετέπεισε και για αυτό μαρτύρησε. Να μην χάνετε το κουράγιο σας επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, έχουμε τους αγίους και την μεγαλομάρτυρα Αγία Αικατερίνη , που μας μαθαίνουν να αγαπάμε. Πρέπει αυτό να δώσουμε κληρονομιά στα παιδιά, την πίστη στον αληθινό Θεό!

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η Αικατερίνη γεννήθηκε και έζησε στην Αλεξάνδρεια επί Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού (250-310). Ήταν κόρη του επάρχου της πόλης Κώνστα και διακρίθηκε για τη σπάνια σοφία και ομορφιά της. Με διαταγή του Μαξιμιανού συμμετείχε σε συζήτηση με 50 φιλοσόφους, γύρω από τη χριστιανική πίστη. Όχι μόνο έπεισε πολλούς από αυτούς με τα επιχειρήματά της, αλλά κατόρθωσε να τους μεταστρέψει προς τον Χριστιανισμό.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ