Με υπερηφάνεια ο Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Κω
Τοπικά
27/11/2022

Με υπερηφάνεια αποδόθηκε ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άντρες , γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου το πρωί και στο νησί μας. 

Στη Δοξολογία στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου,  χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο της πόλης, την παρουσία των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώo από το Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας με την παρουσία των Αρχών και του Λαού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κος Καϊμάκης Δημήτριος, εκπρόσωπος του συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω «Η ΡΟΥΜΕΛΗ».

Το σύνθημα της ενότητας ως φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές, θέλησαν να περάσουν σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Ιωάννης Παππάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω, Ζήσης Παπασταθόπουλος.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ