Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την συμμετοχή φορέων, η συνάντηση διαβούλευσης για τις ανάγκες της Κω, με τον διευθυντή της ΑΝΔΩ ΑΕ
Τοπικά
01/12/2022

Η ΑΝΔΩ (πολυμετοχική εταιρία) μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τον Περιφερειάρχη και το σύνολο των βουλευτών της Δωδεκανήσου, συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τους φορείς των νησιωτικών Δήμων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κω, συνάντηση διαβούλευσης, με  εκπροσώπους όλων των παραγωγικών κλάδων και Φορέων που δραστηριοποιούνται στην Κω, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, συνεταιριστές, εκπρόσωποι κοινωνικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών συλλόγων και ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης.

Η συνάντηση αυτή , έχει στόχο τη συγκέντρωση και αξιολόγηση όλων των απόψεων των φορέων ώστε να προκύψουν ιεραρχημένες οι ανάγκες που θα κληθεί να καλύψει το νέο πρόγραμμα Leader 2023 – 2027 και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των νησιών μας. 

Ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς καλωσόρισε τον διευθυντή της ΑΝΔΩ Α.Ε. Κώστα Ζήφο και επισήμανε πως η αναπτυξιακή Δωδεκανήσου προσέφερε πολλά στην τοπική οικονομία κι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης των νησιών μας,  με τη διαβούλευση  να αναλύει τις ανάγκες της περιοχής, με κύριο μέλημα την  ιεράρχηση των αναγκών, τις ευκαιρίες ανάπτυξης, την καταγραφή επενδυτικού ενδιαφέροντος και τη διερεύνηση δυνατότητας συνεργασιών και δικτυώσεων.. Στη συνέχεια, ο διευθυντής, Κώστας Ζήφος ανέπτυξε  τα χρηματοδοτικά εργαλεία-προγράμματα που προσφέρει το leader και άκουσε όλους του εκπροσώπους των φορέων της Κω, αναφορικά με τις ανάγκες τους.

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο του ΠΑΑ: (http://www.agrotikianaptixi.gr/el/keimeno-synimmena-paa/diavoyleyseis), καθώς και στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ