Με παλμό η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο για την υγεία
Τοπικά
01/12/2022

Πολύ μικρή ήταν  η συμμετοχή  πολιτών, στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κω, για  διαμαρτυρία επί του  νομοσχεδίου Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση . Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου επί της  Μητροπόλεως την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γαρυφαλλιά  Καρανάσιου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  στα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας, ενώ τόνισε ότι με το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Υγεία, δίνεται η χαριστική βολή στο ΕΣΥ, αφού καταργεί το καθεστώς πλήρως και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ. Το νομοσχέδιο καταδικάστηκε καθολικά από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα.  Η πρόεδρος κ.Καρανάσιου, ζήτησε επίσης, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχους , να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να χορηγηθούν όλες οι κανονικές και ειδικές άδειες, όπως και τα ρεπό που οφείλει η Διοίκηση στους εργαζομένους του νοσοκομείου Κω. Αίτημα των εργαζομένων, η απόσυρση του νομοσχεδίου που κατά την εκτίμηση του υγειονομικού κόσμου «έρχεται να καταργήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας»  και κάλεσε του πολίτες  σε συστράτευση διαμαρτυρίας . 

Εκ μέρους της  Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ο γραμματέας Πρόδρομος Τοπρακτσίογλου  επισήμανε πως '' Το νομοσχέδιο πρέπει να απορριφθεί  από το λαό μας και να αποσυρθεί αυτό το τερατούργημα από την κυβέρνηση'' επίσης η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, κάνει λόγο για χαριστική βολή  στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μιά περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Η νοσηλεύτρια εργαζόμενη στο 6ο ειδικό σχολείο,  Βούλα Παπαστεργίου, συγκίνησε με την εξομολόγηση της , κάνοντας αναφορά σε  προβλήματα που αντιμετωπίζει ,  εργάζεται σε ένα κοντέινερ κάτω από αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίζει δυσκολίες εύρεσης οικίας, όπως αντιμετωπίζουν προβλήματα γιατροί ,εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι που έρχονται  από άλλο μέρος  να εργαστούν  στην Κω και  αναγκάζονται να μένουν  σε ξενοδοχείο, αφού δεν υπάρχουν σπίτια προς ενοικίαση. Συγκλόνισε δε όταν εξομολογήθηκε ότι αύριο θα γίνει ο πλειστηριασμός του σπιτιού της, ενώ τέλος με περίσσια δύναμη αφιέρωσε σε όλους ένα τραγούδι.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ