Hμέρα Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας - Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο  
Τοπικά
20/09/2020

Ο φετινός εορτασμός της Hμέρας Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας γιορτάστηκε σήμερα με  Δοξολογία στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου  όπου και χοροστάτησε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο, παρουσία του Επάρχου Κω Γ.Καμπανή, του αντιδημάρχου Παναγιώτη Αβρίθη, του προέδρου του ΔΣ Γιάννη Καλούδη, του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ κ. Μαγουλά, του Λιμενάρχη Κω Γ. Κουντζιαμάνη, της Διοικητού του 5ου ΣΑ Κω Διονυσίας Ζούπη, εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του προέδρου Μικρασιατών «Ο Ηρόδοτος» Α.Μαρκόγλου, της προέδρου του ΒΑΚΟΥΦ Ελβαν Κοτζαογλάν, του Ιμάμη Δαμάδογλου, του αντιπροόεδρου του Λιμενικού ταμείου και πρόεδρου των Ποντίων Κω "ο Ξενιτέας", του Δημοτικού συμβούλου Σ. Πη και από τον Σύλλογο παλαιών πολεμιστών ο Μ.Καζαμίας.

Σκοπός του εορτασμού της Επετείου είναι να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας, από το Τουρκικό κράτος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Αλέκος Μαρκόγλου πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών «Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ» με την συμπλήρωση 98χρόνων από τις 14 Σεπτεμβρίου 1922, επέτειο της Μικρασιατική Καταστροφής.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση   στο Ηρώο από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, τον Ιερό Κλήρο και καταθέσεις στεφάνων.    

Τελετάρχης της εκδήλωσης η  Ειρήνη Διαμαντή, υπάλληλος του Επαρχείου Κω.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ