Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην εποχή της πανδημίας, προσέγγισε το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι της Κω
Τοπικά
24/09/2020

            Δελτίο Τύπου 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΩ

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην εποχή της πανδημίας, με 90 άτομα πλήρωμα και 60 Γερμανούς επιβάτες, προσέγγισε το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι της Κω καταδεικνύοντας ότι το νησί μας παραμένει στο χάρτη δρομολογίων των εταιρειών κρουαζιέρας.

Πρόκειται για το Κ/Ζ « WORLD EXRLORER» σημαίας Πορτογαλίας της εταιρείας Mystic Cruise Line, η οποία πρακτορεύεται από το τουριστικό πρακτορείο «PYTHON TOURS» του κ. Παναγιώτη Τζαμάλη.

Το κρουαζιερόπλοιο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χόνδρος και ο Αντιπρόεδρος ΜπάμπηςΝαβροζίδης, στη σκάλα του πολεμικού, όπου συναντήθηκαν με στελέχη του πλοίου στους οποίους παρέδωσαν την αγγλόγλωσση έκδοση «Η Ιστορία της Κω», του συμπατριώτη μας δικηγόρου – ιστορικού Βασίλη Χατζηβασιλείου, ενώ παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα του πλοίου, παρουσία του κ. Τζαμάλη.

Ακόμη και στη δύσκολη συγκυρία της εφετινής τουριστικής περιόδου, η Κως αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί να προσελκύσει κρουαζιερόπλοια και να αναπτύξει τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Η Διοίκηση του ΔΛΤ Κω προγραμματίζει στοχευμένες κινήσεις για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, γεγονός που ευνοεί η αποκατάσταση και του κεντρικού λιμένα Κω.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Κω ευχαριστούν θερμά  τον εξαίρετο συμπατριώτη μας, ιστορικό συγγραφέα και νομικό κ. Χατζηβασιλείου Βασίλειο για την ευγενική χορηγία του μνημειώδους βιβλίου του σχετικά με την μακραίωνη ιστορία του νησιού μας.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν επίσης προς το τυπογραφείο του κ. Μπαλαλή Βησσαρίωνα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ΚΩ  Χόνδρος Κωνσταντίνος