Tο ΕΕΕΕΚ Κω έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του
Τοπικά
29/01/2023

Σε μια λιτή αλλά ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού, των μαθητών, γονιών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, έκοψε την πίτα του το ΕΕΕΕΚ Κω , το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου με ευχές από όλους για μια καλή χρονιά.

Την πίτα Ευλόγησε ο π. Αναστάσιος Γιώτης από τον Ι.Ν  Αγίου  Αθανασίου  Κω , ο οποίος έδωσε τις ευχές του για το νέο έτος, όπως και ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο οποίος ανακοίνωσε πως σύντομα το σχολείο θα μεταφερθεί σε νέο χώρο.

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Πατανά, ευχόμενη σε όλους καλή χρονιά με υγεία , με την ευχή το 2023 να βρει τους μαθητές σε  νέες εγκαταστάσεις, ευχαρίστησε τον Γ.Κυρίτση για την πρωτοβουλία  της π.δημοτικής αρχής, για την στέγαση στον συγκεκριμένο χώρο , καθώς επίσης την πρόεδρο του Βακούφ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν για την παραχώρηση του οικήματος και ζήτησε από την δημοτική αρχή τη μετεστέγαση του ΕΕΕΕΚ Κω, αφού δεν καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών.

Ευχές έδωσε και ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Μάνος Μήτρου τονίζοντας πως είναι και θα είναι πάντα δίπλα στις ανάγκες των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και πως σύντομα θα υπάρξει μετεστέγαση του σχολείου. .

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» Γιώργος Κυρίτσης, η πρόεδρος του Βακουφ Ελβάν Κοτζαογλάν η οποία έχει παραχωρήσει το υπάρχον σχολείο στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Κω, η εντεταλμένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κω, Σταματία Κανταρζη και η δημοτικη σύμβουλος Βάσω Πη.

Το φλουρί στην πίτα κέρδισε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο οποίος πήρε δώρο από το σύλλογο, μια εικόνα.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω καλύπτει τις ανάγκες μάθησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και με διαρκή στόχο να προσφέρει στους μικρούς μαθητές του τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες τους και να αποκτήσουν αυτονομία. Είναι ανοιχτό στην κοινωνία και επιτελεί, με σεβασμό και κατανόηση, σημαντικό έργο!

Φωτογραφίες