Παρουσίαση του βιβλίου των μαθητών της ΣΤ' τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Κω με τίτλο «Η Ελπίδα και το μαγικό εργοστάσιο»
Τοπικά
18/02/2023

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη προσέλευση κόσμου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κω παρουσίασαν το βιβλίο τους ''Η Ελπίδα και το μαγικό εργοστάσιο''.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου, που γιορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου. Ξεκίνησε από μία κούκλα χωρίς μαλλιά που βρήκε η δασκάλα κα. Σταματελοπούλου Μαρία, που ήταν και η ψυχή της εκδήλωσης, στα σκουπίδια και θεωρήθηκε δώρο Θεού και κάπως έτσι ξεκίνησε μια μαγική ενασχόληση των παιδιών για να πλάσουν μία ιστορία.

Πηγή έμπνευσης η προσωπική εμπειρία μιας πρώην μαθήτριας του σχολείου, της Ελένης Βλάχου, της οποίας η μητέρα είναι και εκπαιδευτικός του σχολείου και με την άδεια τους ξεκίνησε διαμόρφωση του βιβλίου. Η Έλενα σήμερα είναι δασκάλα σε σχολείο της Αθήνας και ενώ θα μιλούσε στα παιδιά για τις εμπειρίες της μέσω Skype, έκανε έκπληξη στα παιδιά και παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο σχολείο.

Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά ο δάσκαλος Χρήστος Γαμβρέλλης, ο οποίος έγραψε τους στίχους στα τραγούδια που ακούστηκαν. Με την παρουσία τους τίμησαν την παρουσίαση του βιβλίου περισσότεροι από 200 θεατές, το βιβλίο εκδόθηκε σε 100 αντίτυπα και είναι χορηγία από το βιβλιοπωλείο Θαλασσινός και το τυπογραφείο Γερασκλή – Μαστρογιώργη.

Τα γραφικά του βιβλίου επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου Κατερίνα Στρατηγη που έχει εργαστεί και ως γραφίστρια.    

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ