Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω- Ετήσια εκπαίδευση της Ομάδας Αντιρρύπανσης
Τοπικά
29/09/2020

Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης Δημοτικού Λιμενικού     Ταμείου Κω.

 Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, επιδεικνύοντας έμπρακτη μέριμνα σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος σε όλες τις Λιμενικές Εγκαταστάσεις ευθύνης του, προέβη στην ετήσια εκπαίδευση της Ομάδας Αντιρρύπανσης που έχει συγκροτήσει την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

 Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της συμβουλευτικής εταιρείας "ΜΕΤΟΠΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ", με την οποία συνεργάζεται το ΔΛΤ Κω και έχει υποστηρίξει το Ταμείο και σε πραγματικά περιστατικά ρύπανσης.

 Ειδικότερα, την 22η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Θεωρητικό Τμήμα της Εκπαίδευσης σε ημι-υπαίθριο χώρο στην ελεγχόμενη από της Συνθήκη Schengen περιοχή του Λιμένα της Κω, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

 

Κατά τη διάρκειά του αναλύθηκαν όλες οι πηγές ρύπανσης στη θάλασσα, οι τύποι των ρυπάνσεων και οι καταλληλότεροι δυνατοί τρόποι αντιμετώπισής των, με τα υλικά και μέσα που έχουμε προσκτήσει.

     Την 23η Σεπτεμβρίου μετέβημεν στο Λιμένα της Κω για το πρακτικό τμήμα της Εκπαίδευσης, η οποία συμπεριελάμβανε και την εκτέλεση Ασκήσεως Αντιρρύπανσης. Το σενάριο της τελευταίας, προέβλεπε τον εντοπισμό Πετρελαιοκηλίδας στο θαλάσσιο χώρο του Λιμένα Μανδρακίου Κω, έμπροσθεν του ξενοδοχείου Costa Palace.

 Άμεσα ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Αντιρρύπανσης του ΔΛΤ Κω, και η Ομάδα προέβη στην πόντιση 150 μέτρων πλωτών φραγμάτων τύπου SCORPION 920 και την απαραίτητη σε επιχειρησιακό επίπεδο αγκυροβόλησή τους.Δια του παρόντος ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΛΤ Κω ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στην Εκπαίδευση, και συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο της Κω, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του Νησιού μας, τον Ερυθρό Σταυρό, τους υπαλλήλους Ασφαλείας του Λιμένα και τον εθελοντή Αλιέα κύριο Κύκκο Μισομικέ που διέθεσε τη λέμβο του για τις ανάγκες της Ασκήσεως, δηλώνοντας δε εμφανώς ικανοποιημένος από το επίπεδο συμμετοχής και ετοιμότητας που επέδειξαν και έχοντας τη βεβαιότητα ότι σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού ρυπάνσεως, η αντιμετώπισή του θα είναι άμεση και καθ' όλα αποτελεσματική, με σκοπό την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος

Φωτογραφίες