ΣΕΠΕ ΚΩ: Eπιδότηση του πρώτου παθολόγου ή παιδιάτρου που θα παραμείνει στο νοσοκομείο Κω για τουλάχιστον ένα έτος
Τοπικά
28/02/2023

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΩ


Κατόπιν της τραγικής το τελευταίο διάστημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Κω σε καίριες ιατρικές ειδικότητες, ο ΣΕΠΕΚΩ αποφάσισε να επιδοτήσει τον πρώτο παθολόγο ή παιδίατρο που θα προσληφθεί και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον ένα έτος με το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως για διάστημα 12 μηνών. Τα χρήματα θα δοθούν κατόπιν συνεννόησης με την διοίκηση του νοσοκομείου με όποιον τρόπο αυτή κρίνει προσφορότερο.

Παράλληλα, καλούμε την κυβέρνηση, τους βουλευτές του νομού, τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Διοίκηση του νοσοκομείου, να προβούν σε άμεσες ενέργειες που θα βελτιώσουν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Η υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται στην Κω δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι λύσεις πρέπει να δοθούν τώρα. Αν αυτές αφορούν την υποχρεωτική στελέχωση με στρατιωτικούς γιατρούς, την παροχή επιπλέον κινήτρων, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τον τρόπο στελέχωσης των νοσοκομείων της επαρχίας ή κάποια άλλη διαδικασία, αυτό είναι κάτι που έπρεπε ήδη να είχε απαντηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η Εστίαση της Κω, πέρα από την προαναφερθείσα χρηματική ενίσχυση θα βοηθήσει και με όποιον άλλο τρόπο της ζητηθεί‧ από κει και πέρα οι διαδικασίες και το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους που δυστυχώς μέχρι τώρα έχουν αποτύχει να βρουν λύσεις τελεσφόρες για τα προβλήματα αυτά.

 

Το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ