Το πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου
Τοπικά
09/03/2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

                       Της Επετείου της 7ης Μαρτίου 1948

 

Κατά τον εορτασμό της 75ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της

Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν

στην πόλη της Κω οι παρακάτω εκδηλώσεις

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

   Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα.

Ώρα 08.00:Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή               τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 08.30:H Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους                 της πόλης παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.            

Ώρα 12.00Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Κω . Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο παρουσία των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Μακρή Χρυσάνθη , ΠΕ 33 ,καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Iπποκρατείου,πόλεως Κω.

Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονικής της 80ΑΔΤΕ.

 

Ώρα 12.30Επιμνημόσυνη δέηση στο Βωμό της Πατρίδας και κατάθεση στεφάνου, στο Ηρώο. Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνου, θα αποδώσουν: άγημα της 80 ΑΔΤΕ και η Φιλαρμονική του Δήμου Κω. Προσκλητήριο Ηρώων Πεσόντων από τον πρώτο πρόεδρο των απογόνων του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών.

Για τη σειρά προβαδίσματος και κατάθεσης στεφάνου τηρούνται τα προβλεπόμενα στη με αριθ.6947/4-2-2022 υπουργική απόφαση(ΦΕΚ 543/τ.Β’/09.02.2022).

                

Ώρα 13.00:Παρέλαση με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Κω, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, του Ε.Ε.Σ. Περιφερειακό Τμήμα Κω, μαθητών της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , Προσκόπων, Οδηγών, του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Κω, την Ελληνική ομάδα διάσωσης και λοιπών Συλλόγων.

Κλείνει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων               τμημάτων, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω και των πεζοπόρων τμημάτων της 80 ΑΔΤΕ.

Ώρα 18.15Επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή                 τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Για την απονομή των τιμών, την τήρηση της τάξης στα Μνημεία των Ηρώων και Αρχιερέων, μέσα και έξω από το Ναό, στο χώρο της παρέλασης, το σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση της πόλης, θα φροντίσουν ο Δήμος και η Αστυνομική Αρχή.

Τελετάρχη ορίζουμε: Την κυρία Γιάχου Δήμητρα, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Υπεύθυνος της παρέλασης ορίζεται ο κος.Καπλανίδης Μιχαήλ, ΠΕ 11 καθηγητής Φυσικής αγωγής του 1ου Ιπποκράτειου Γυμνασίου Κω.

 

 

 

Σημείωση:

Προσέλευση των επισήμων στο Ιερό Ναό 11.55,στο Ηρώο 12.25,στο χώρο παρέλασης 12.55π.μ

              

                                  

 

Το παρόν επέχει θέση πρόσκλησης

                                             

                                     

 

                                                                Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ

 

 

                                                                 ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ