Live η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω
Τοπικά
02/05/2023

7.Έγκριση της υπ’ αριθμ. 36/2023 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ., που αφορά στην έγκριση της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εσόδων εξόδων οικονομικού έτους 2023 (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ,Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

8.Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ.,Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

9.Έγκριση πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2023, κατόπιν εκλογής (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

10.Λήψη απόφασης για την παράταση συμβάσεων υπαλλήλων του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κω. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

11.Λήψη απόφασης για την αποδοχή των τροποποιημένων Αποφάσεων Ένταξης των Πράξεων ΕΠ ΕΒΥΣ ΤΕΒΑ 2015-2016 (MIS 5000139) και ΕΠ ΕΒΥΣ ΤΕΒΑ 2018-2019 (MIS 5029351), λόγω παράτασης φυσικού αντικειμένου έως 31/12/2023 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

12.Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου: «Οριζόντιες κυκλοφοριακές διαγραμμίσεις» με Α.Μ. 05/2021 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

13.Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών στην Δ.Ε. Κω» με Α.Μ. 04/2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

14.Λήψη απόφασης για την έγκριση της 4ης παράτασης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών στην Δ.Ε. Κω» με Α.Μ. 04/2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

15.Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Προσαρμογή των λειτουργούντων Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου της αδειοδότησης» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

16.Λήψη απόφασης για την έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου : «Περίφραξη και διαμόρφωση Κ.Μ. 2810 Δήμου Κω, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου στη Λάμπη της Κω (Ν. Αλικαρνασσός) » με Α.Μ.: 3/2019 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

17.Λήψη απόφασης για την έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση Δημαρχιακού Μεγάρου Δημοτικής Ενότητας Κω», με Α.Μ.: 18/2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

18.Λήψη απόφασης για την σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή τεχνικών έργων στο Πλατάνι και στον χείμαρρο Μεσσαριάς με Α.Μ. 34/2019 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος,
κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

19.Λήψη απόφασης για την έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Καθαίρεση δεξαμενών και οικίσκων ΧΥΤΑ Κω», με Α.Μ. 42/2019 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αβρίθης Παναγιώτης).

20.Λήψη απόφασης για την σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «Εφαρμογή ρυμοτομικού στον ανατολικό τομέα σχεδίου πόλης Μαστιχαρίου (Ο.Τ. 47), με Α.Μ. 25/2018 (Εισηγητής:

Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

21.Λήψη απόφασης για την έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποκαταστάσεις – επιχώσεις δημοτικών οικοπέδων μετά από αρχαιολογικές τομές», με Α.Μ. 26/2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

22.Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάθεσης συμβατικού χρόνου παράδοσης υλικών για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια εγκατάστασης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Κω Ομάδα Α: Εξοπλισμός Παιχνιδιού & Ομάδα Δ’: Αστικός Εξοπλισμός . (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

23.Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάθεσης συμβατικού χρόνου παράδοσης υλικών για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια εγκατάστασης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Κω Ομάδα Β’: Δάπεδα – Επιστρώσεις (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

24.Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάθεσης συμβατικού χρόνου παράδοσης υλικών για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια εγκατάστασης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Κω Ομάδα Γ’ : Φωτιστικά (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

25.Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάθεσης συμβατικού χρόνου παράδοσης υλικών για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια εγκατάστασης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Κω Ομάδα Ε’ : Περιφράξεις (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

26.Λήψη απόφασης για τη σύσταση Επιτροπής για την παραλαβή του έργου: «Στρατηγικό έργο για την αποδοτική χρήση ενέργειας σε εμβληματικά δημόσια κτίρια του Δήμου και αποτίμηση λειτουργίας για την υλοποίηση της πράξης “STRATERERGY” με Α.Μ.: 58/2018  (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

27.Αποδοχή παραίτησης μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. και ορισμός νέου μέλους (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

28.Λήψη απόφασης για την επιχορήγηση του Αθλητικού Ομίλου Πυλίου (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΟΠΑΒΣ, κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής).

29.Διάθεση των κοινοχρήστων χώρων – διαφημιστικών μέσων και καθορισμός του τρόπου χρήσης αυτών για την προβολή των πολιτικών κομμάτων  και συνδυασμών κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ.,
κα Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη). 

=============================================================================================================================

 7ο ΘΕΜΑ

7.Έγκριση της υπ’ αριθμ. 36/2023 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ., που αφορά στην έγκριση της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εσόδων εξόδων οικονομικού έτους 2023 (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ,Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

Η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη, ανέφερε πως «δε βγαίνει το πορτοφόλι», ειδικά στην αρχή της τουριστικής σεζόν. Ανέφερε πως θα καταψηφίσουν σαν παράταξη.

Η επικεφαλής του Οράματος Ιωάννα Ρούφα ανέφερε, πως εκεί που η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ είχε μια πολύ καλή διαχείριση, έρχεται μία νέα δημοτική αρχή, επικαλούμενη την πανδημία, και την κατασπαταλήσατε.  Συμπλήρωσε πως θα έπρεπε η δημοτική αρχή να κάνει κοινωνική πολιτική και πως η χρεωκοπία έχει ονοματεπώνυμο. Τόνισε πως είναι πολύ θλιβερό, να είναι στο έδρανο και να μιλάει για την κατάντια αυτής της κοινωφελούς επιχείρησης που θα έπρεπε να εκφράζει κοινωνική συνοχή και μόνο αυτό δεν κάνει. Συμπλήρωσε πως καταψηφίζουν. 

Ο Αντιδήμαρχος κ.Καλούδης ανέφερε πως η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ έχει διπλό ρόλο. Είναι και αστική συγκοινωνία και πρόνοια. Συμπλήρωσε πως ενίσταται σε αυτά που ανέφερε η κ.Πη. Τόνισε πως φροντίζουν την τρίτη ηλικία με τον καλύτερο τρόπο. Τόνισε επίσης πως μέσα στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ δεν κυκλοφορεί μαύρο χρήμα. 

8ο ΘΕΜΑ

8.Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ.,Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης). 

Η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη, ανέφερε πως βρίσκονται δικαιολογίες βασισμένες στο ψέμα. Αναρωτήθηκε αν υπάρχει μισθοδοσία για τις 10 του μήνα. Πρόσθεσε πως 4 χρόνια αναφέρεται η Δημ.Αρχή σε παλαιωμένο στόλο αλλά δεν έχει κάνει κίνηση να αγοράσει ένα ποδήλατο.  Παλαιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα στις μισθοδοσίες και οι άνθρωποι πληρώνονταν κανονικά. Η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ χρηματοδοτούσε το κοινωφελές της έργο με μεγάλα ποσά και μέσα από το τμήμα της κοινωνικής πολιτικής. Συμπλήρωσε πως έχουν γίνει πολλές παραιτήσεις από το ΔΣ της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ. Δηλαδή κοινωνικοί εταίροι δεν υπάρχουν.

Η Ι.Ρούφα ανέφερε πως το συγκεκριμένο θέμα δε χρειάζεται έντονους σχολιασμούς, γιατί οι διαπιστώσεις είναι απτές. .Τόνισε πως η κοινωφελής επιχείρηση κατάντησε «δημοτικοδίετη».  Συμπλήρωσε πως η Δημ.Αρχή πήρε μία επιχείρηση με πολλές επιχορηγήσεις και τώρα μιλάμε για χρεωκοπία. Θεωρείται πλέον αδιέξοδο ο πρόεδρος να έρχεται το ΔΣ και να χρειάζεται την ψήφο της αντιπολίτευσης.  Ζητάτε επιχορήγηση για να συνεχίσετε να είστε χρεωκοπημένοι. Μιλάμε για μία διαχείριση που δε μπορεί να δικαιολογηθεί. Θεωρεί ότι λέγονται φτηνές δικαιολογίες. Αναφέρθηκε και στα τρενάκια , ότι δεν είναι δικαιολογία ότι δεν είναι μέρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ.

Ο Δημ.Σύμβουλος Σεβαστιανός Μαραγκός αναρωτήθηκε πώς θα υπάρξει αύξηση εσόδων χωρίς λεωφορεία και χωρίς τρενάκια.

Ο δημ.σύμβουλος Δαϋίδ Γερασκλής τόνισε πως ακούστηκε ότι ο δήμος δεν ξανά ενοικίασε τα τρενάκια γιατί φοβήθηκε την κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ όλα λειτουργούν άψογα στους δρόμου μας.

Ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος ανέφερε πως είναι απίστευτα αυτά που ακούγονται μέσα στο ΔΣ και το πού θέλει να κατευθύνει τον κόσμο και την κουβέντα η αντιπολίτευση. Πρόσθεσε πως η επιχείρηση είναι κοινωφελής. Συμπλήρωσε πως το μεταναστευτικό και ο σεισμός του 2017 δε μπορούν να εξισωθούν με τον κορονοϊό. Το 2020 και το 2021 μιλάμε για μείωση εσόδων της τάξης άνω του 1 δις. ευρώ και αναρωτιέστε που πάνε τα λεφτά.  Αν όντως είχε χρεωκοπήσει θα είχε κλείσει κιόλας. Συμπλήρωσε πω είναι μεγάλη η αλλαγή στις τιμές και των καυσίμων, εφόσον δε μπορούν να αυξηθούν τα κόμιστρα. Πρότεινε να μην εξετάζουν την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ την περίοδο που τους συμφέρει.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ζερβός ανέφερε πως εφόσον καλούνται όλοι να συνεισφέρουν, να κάνουν το εγχείρημα της επέκτασης σε άλλες δημοτικές κοινότητες πέραν της ΔΕ Κω..

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης ότι άδικα βάλαμε τον κ.Καλλούδη κάτω και τον βομβαρδίζουμε. Τόνισε πως πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική.  Όντως πρέπει να γίνει ένας εκσυγχρονισμός του στόλου. Ας το δούμε λίγο διαφορετικά το θέμα. Δεν είναι αναγκαία η στείρα αντιπολίτευση.

Ο δημ.σύμβουλος Αντώνης Κρητικός τόνισε πως εάν θέλουμε να τη στηρίξουμε να επεκταθεί η αστική συγκοινωνία σε σημεία που δεν πηγαίνει το ΚΤΕΛ.

Στη δευτερολογία της η Βάσω Πη ανέφερε πως δεν υπήρξε ποτέ χειμώνας που να έχει έσοδα η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ πρώην ΔΕΑΣ, ΚΕΑΣ κλπ. Τόνισε πως υπάρχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες για την κατάντια της και είναι η δημ.αρχή Νικηταρά και οι δύο πρόεδροι της, η πρώην κα.Τελλή και ο νυν κ.Καλλούδης.  Συμπλήρωσε πως στις 10 Μαϊου δε θα υπάρχουν χρήματα για τους εργαζομένους. Ανέφερε πως θα προτιμούσε να είναι πιο συναινετικός στην εισήγηση του ο κ.Καλλούδης μιας και χρειάζονται την ψήφο τους και πως το ψηφίζουν μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Η Ι.Ρούφα ανέφερε πως η απουσία αξιοπιστίας, μπορεί να αποβεί καθοριστική στη χρεωκοπία και το κλείσιμο της. Παράλληλα τόνισε πως χρειάζεται και μία σωστή διοίκηση. Συμπλήρωσε πως η δημ.αρχή καμαρώνει ότι κράτησε την επιχείρηση ανοιχτή , παίρνοντας ουσιαστικά ζεστό χρήμα από τις τσέπες των συνδημοτών μας.

Στη δευτερολογία του ο Αλεξ.Χρυσόπουλος τόνισε ότι πάλι το άσπρο πάει να γίνει μαύρο. Πως επέλεξαν να κρατήσουν ανοιχτό το μέσο, σε αντίθεση προφανώς με την αντιπολίτευση που πολύ εύκολα θα το έκλεινε. Αποφάσισαν να συνεχίσει να λειτουργεί με όποιο κόστος προκειμένου να τονωθεί και η τοπική αγορά.

Ο κ.Ζερβός σε συνέχεια της προηγούμενης τοποθέτησης του, ανέφερε πως δεν υπάρχει νομικό κόλλημα όταν η υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ γίνεται χωρίς αντίτιμο.

Ο κ.Κρητικός ανέφερε πως από τη στιγμή που ερχόμαστε από μία καλή περσινή σεζόν, δε θα έπρεπε να ζητάτε επιχορήγηση σήμερα.

Ο κ.Καλλούδης τόνισε πως η κυβέρνηση ρυθμίζει την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης. Όταν ο προϋπολογισμός αναμορφώθηκε είχαμε σκεφτεί να πάμε στη λύση του λίζινγκ. Έχουμε έλλειψη οδηγών και είμαστε σε αναζήτηση.

11ο ΘΕΜΑ 

11.Λήψη απόφασης για την αποδοχή των τροποποιημένων Αποφάσεων Ένταξης των Πράξεων ΕΠ ΕΒΥΣ ΤΕΒΑ 2015-2016 (MIS 5000139) και ΕΠ ΕΒΥΣ ΤΕΒΑ 2018-2019 (MIS 5029351), λόγω παράτασης φυσικού αντικειμένου έως 31/12/2023 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

Η Βάσω Πη αναρωτήθηκε γιατί έκανε την εισήγηση ο  κ.Καλλούδης.  Έρχεστε να καλύψετε το μεγάλο κενό του προϊσταμένου της κοινωνικής πολιτικής.

Η Ι.Ρούφα τόνισε πως εάν υπήρχε αυτοδιοίκηση θα τους έλεγε να μη δέχονται αυτά τα ψίχουλα για τους δημότες τους.

12ο ΘΕΜΑ

12.Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου: «Οριζόντιες κυκλοφοριακές διαγραμμίσεις» με Α.Μ. 05/2021 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

Ο κ.Γερασκλής ανέφερε πως η παράταξη του θα ψηφίσει θετικά.

Η.Ρούφα ανέφερε πως οι διαγραμμίσεις αυτές έπρεπε να γίνουν το 2021.

Ο κ.Γερασκλής πρόσθεσε πως παρά το γεγονός πως βλέπουν ότι «η μπάλα έχει χαθεί», οφείλουν να πάρουν μία απόφαση και να ψηφίσουν.

Ο Αντιδήμαρχος κ.Αβρίθης τόνισε πως όντως...η αντιπολίτευση «έχει χάσει τη μπάλα». Πρότεινε να διαβάσουν σωστά τα έγγραφα των υπηρεσιακών παραγόντων και μετά να μιλήσουν..

Ο Δήμαρχος Θ.Νικηταράς ανέφερε πως όλα αυτά τα θέματα είναι τυπικότατα γιατί είναι εισηγήσεις των υπηρεσιών. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι αδιανόητο, γιατί απλά διαβάζετε μέχρι ένα σημείο και δε φτάνετε στα συμπεράσματα, μόνο και μόνο για να ρίξετε λάσπη. Είναι εδώ άνθρωπος των ΤεχνικώνΥπηρεσιών ο κ.Σαράντος και τον κρατάμε τόση ώρα χωρίς να τον ρωτάμε τίποτα. Πρότεινε να του κάνουν ερωτήσεις και να τον αποδεσμεύσουν. 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

13ο ΘΕΜΑ

13.Λήψη απόφασης για την έγκριση του 2ου ΑΠΕ του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών στην Δ.Ε. Κω» με Α.Μ. 04/2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

Ο κ.Σαράντος από τις ΤΥ θέλησε να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ.Γερασκλής ανέφερε πως αν πας με τη λογική να μην ενοχλήσουμε , να μην κλείσουμε δρόμο κλπ., δε θα κάνουμε τίποτα. Εμείς θα το καταψηφίσουμε και δεν έχει σχέση να κάνει με τις ΤΥ.

Η κ.Ρούφα ευχαρίστησε τον κ.Σαράντο για την παρουσία, την ευθιξία του και το ότι μπήκε στη διαδικασία να εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες με πολύ νηφάλιο τρόπο. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία με την οποία έρχονται στο ΔΣ είναι μετά από έγγραφα του ίδιου του εργολάβου. Άρα ουσιαστικά χορεύουμε στο χορό του εργολάβου.

Ο κ.Χρυσόπουλος ανέφερε πως αυτό που εξήγησε ο υπηρεσιακός παράγοντας  κ.Σαράντος, είναι πως ένα έργο μελέτης του 2020, υπογραφής του 2021, λόγω των ανατιμήσεων που φωνάζουμε τόσο καιρό, έχει ανέβει το κόστος του. Θέλουμε να γίνει το έργο ή δε θέλουμε;

Η Ι.Ρούφα στη δευτερολογία της ανέφερε πως η ίδια έβαλε το ζήτημα της διαδικασίας των αποφάσεων των πολιτικών οργάνων.

Ο κ.Αβρίθης ανέφερε πως όσο αγώνα και να κάνει κάποιος , θα σκαρφιστούμε το οτιδήποτε προκειμένου να πούμε όχι. Λυπάμαι πολύ..

14ο ΘΕΜΑ 

14.Λήψη απόφασης για την έγκριση της 4ης παράτασης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών στην Δ.Ε. Κω» με Α.Μ. 04/2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης). 

Στην τοποθέτηση του ο κ.Γερασκλής ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το έργο μέσα στο καλοκαίρι.

Η κ.Ρούφα ανέφερε πως δε φταίει κανείς πως η Δημ.Αρχή είναι αργή στις κινήσεις της, μιας και ο εργολάβος έχει ήδη κάνει το αίτημα για την 4η παράταση. 

Ο κ.Αβρίθης ανέφερε πως όταν επιστημονικά σας είπα στο γήπεδο, να ψηφίσετε , ζημιώσατε. Λίγο έλεος για το ποιος υπερασπίζεται το δημόσιο χρήμα. 

 15ο ΘΕΜΑ

15.Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Προσαρμογή των λειτουργούντων Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου της αδειοδότησης» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

Η κ.Ρούφα ανέφερε πως το συγκεκριμένο θέμα το θυμάται ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ. Τόνισε πως οι μηχανές πρέπει να επιταχυνθούν γιατί η θητεία σας τελειώνει. Θα το ψηφίσουμε παρότι με δική σας ευθύνη ανέβηκε το ποσό, γιατί αφορά τα παιδιά μας. Το ψηφίζουμε χωρίς να σας δίνουμε άλλοθι.

Η κ.Πη ανέφερε πως όταν παραδώσαμε οι παιδικοί σταθμοί είχαν άδειες. 

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ τόνισε πως άδεια λειτουργίας είχαν οι παιδικοί σταθμοί αλλά δεν έχουν εναρμονιστεί με το προεδρικό διάταγμα.  Ο παιδικός σταθμός Αντιμάχειας λειτουργεί από χθες.

Η κ.Πη συμπλήρωσε πως όπου αυτή η δημοτική αρχή ξεκίνησε γενναίες παρεμβάσεις σε σχολεία, τα έκλεινε. Ένα το 3ο δημοτικό , ένας ο παιδικός σταθμός Αντιμάχειας.

16ο ΘΕΜΑ

16.Λήψη απόφασης για την έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου : «Περίφραξη και διαμόρφωση Κ.Μ. 2810 Δήμου Κω, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου στη Λάμπη της Κω (Ν. Αλικαρνασσός) » με Α.Μ.: 3/2019 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης). 

17ο ΘΕΜΑ

17.Λήψη απόφασης για την έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση Δημαρχιακού Μεγάρου Δημοτικής Ενότητας Κω», με Α.Μ.: 18/2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

Ο κ.Γερασκλής ανέφερε πως δεν ψηφίζουμε ανακεφαλαιωτικούς προϋπολογισμούς που ξεπερνούν το αρχικό ποσό της σύμβασης παρόλο που είναι μικρό το ποσό.

Η κ.Ρούφα ανέφερε πως δεν είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και πως το περίμεναν καλύτερο, ενώ ενημέρωσε πως θα δηλώσουν παρών.

18ο ΘΕΜΑ 

18.Λήψη απόφασης για την σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή τεχνικών έργων στο Πλατάνι και στον χείμαρρο Μεσσαριάς με Α.Μ. 34/2019 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος,
κ. Παναγιώτης Αβρίθης). 

19ο ΘΕΜΑ

19.Λήψη απόφασης για την έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Καθαίρεση δεξαμενών και οικίσκων ΧΥΤΑ Κω», με Α.Μ. 42/2019 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αβρίθης Παναγιώτης). Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία 

20ο ΘΕΜΑ

20.Λήψη απόφασης για την σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «Εφαρμογή ρυμοτομικού στον ανατολικό τομέα σχεδίου πόλης Μαστιχαρίου (Ο.Τ. 47), με Α.Μ. 25/2018 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης). Ψηφίστηκε ομόφωνα

21ο ΘΕΜΑ

21.Λήψη απόφασης για την έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποκαταστάσεις – επιχώσεις δημοτικών οικοπέδων μετά από αρχαιολογικές τομές», με Α.Μ. 26/2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης). Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

22ο ΘΕΜΑ

22.Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάθεσης συμβατικού χρόνου παράδοσης υλικών για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια εγκατάστασης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Κω Ομάδα Α: Εξοπλισμός Παιχνιδιού & Ομάδα Δ’: Αστικός Εξοπλισμός . (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

Η κ.Πη αναφέρθηκε στο γεγονός πως έχει χαθεί εντελώς το στοίχημα των παιδικών χαρών.

23ο ΘΕΜΑ

23.Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάθεσης συμβατικού χρόνου παράδοσης υλικών για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια εγκατάστασης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Κω Ομάδα Β’: Δάπεδα – Επιστρώσεις (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης). 

Ρεπορτάζ