Λιμεναρχείο Κω: Οδηγίες διέλευσης οχημάτων και πεζών στον επιβατικό λιμένα Κω τη θερινή περίοδο
Τοπικά
10/05/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΩ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023».

1. Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη τουριστική κίνηση που ήδη κατά τον τρέχοντα μήνα σημειούται στο νησί της Κω, με απότοκο αυτής την υψηλή κίνηση επιβατών και οχημάτων στον επιβατικό λιμένα της Κω, ιδίως δε Φ/Γ οχημάτων που αποτελούν και βασικό παράγοντα για την σταθερή τροφοδοσία υλικών αγαθών και τροφίμων για το νησί της Κω, καλούμε άπαντες στην τήρηση των κατά νόμω κατά τη διέλευση ή παραμονή στους χώρους του επιβατικού λιμένα, στην αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ή παραμονής – στάθμευσης στους χώρους αυτού και στην από μέρους τους αρωγή στη διατήρηση της τάξης και ομαλής λειτουργίας του λιμένα.

2. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω και με γνώμονα την ομαλή κίνηση των οχημάτων, ιδιαίτερα κατά τις ώρες προγραμματισμένων δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, σας υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται ρητά η στάση και στάθμευση σε όλους τους χώρους του επιβατικού λιμένα Κω, συμπεριλαμβανομένου του σηματοδοτημένου χώρου «Πάρκινγκ Τουριστικών Λεωφορείων» εκατέρωθεν του κάστρου και της πλακόστρωτης οδού – εισόδου στο λιμένα, καθώς και η με καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρακώλυση της ομαλής διακίνησης Ι/Χ και Φ/Γ οχημάτων κατά τις ώρες αφιξοαναχωρήσεων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στον επιβατικό λιμένα.

3. Τέλος, επιδιώκοντας την κατά το δυνατό ομαλότερη λειτουργία του λιμένα για το διάστημα των εργασιών, σας φέρουμε σε προσοχή ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι επί της χερσαίας ζώνης λιμένος οφείλουν να συμβιβάζονται απροφάσιστα ως προς τις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής και τα εκάστοτε εφαρμοζόμενα από τα στελέχη μας μέτρα τροχονομίας. Συναφώς, σε ανακύπτουσες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα του παρόντος και η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παρακώλυση του έργου μας, θα αποτελεί λόγο σταδιακής εξάντλησης των ορίων αυστηρότητας μας και, συνυπολογίζοντας τον αποτρεπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα των διοικητικών ποινών, θα προβαίνουμε στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Εκ της Λιμενικής Αρχής