Live η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κω για την έκταση στο Ναυτικό Όμιλο
Τοπικά
30/05/2023

Με την εισήγηση του Δημάρχου ξεκίνησε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κω για την έκταση του Ναυτικού Ομίλου, το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η έκταση αυτή ανήκει στη ζώνη 1 με συντελεστή δόμησης 2%. Για να προκύψει δέσμευση , θα έπρεπε να κάνει κάποιος εκεί ξενοδοχειακή μονάδα και μάλιστα συγκεκριμένου μεγέθους 14.000 τ.μ δόμησης.

Αν τα πράγματα δε σταματούσαν τότε το 2018, θα είχε διαπραχθεί εκεί ένα έγκλημα... Έτσι περιήλθε η έκταση στα χέρια της ΕΤΑΔ.

Το 2019 που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή αποφάσισε όλοι μαζί να δώσουν έναν ανένδοτο αγώνα. Ο δήμος Κω επιθυμεί να κρατήσει την συγκεκριμένη  έκταση επ ωφελεία των Κώων δημοτών.

Η ΕΤΑΔ κατάλαβε ότι έχει να κάνει με μία ισχυρή Κωακή κοινωνία που θα παλέψει για το Ναυτικό Ομιλο.

Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μας η πρόταση της ΕΤΑΔ για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τροποποιημένη από αυτήν που έστειλε το τεχνικό επιμελητήριο και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη σκληρή δουλειά που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι μία μελέτη που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Κώους να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το Ναυτικό Όμιλο.

Από το 2002 δεν έχει υπάρξει έσοδο για το Δήμο Κω. Η πρόταση της ΕΤΑΔ αναφέρει πως η χρήση συμφωνεί να είναι η ίδια με του ΤΕΕ ή με τη δυνατότητα υπομίσθωσης για 25 έτη.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του ΔΣ ανέγνωσε την επιστολή των τεσσάρων πρώην δημάρχων Κώστα Καϊσερλή, Μιλτιάδη Φάκκου, Βασίλη Χατζηγιακουμή και Ντίνου Παπανικολάου, του Φίλιππου Παπανικολάου, μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης: Είναι ένα σημαντικό βήμα η ενοικίαση. ΅Εύχομαι στο μέλλον να γίνει και η παραχώρηση. Καλώς κινείστε προς την κατεύθυνση αυτή.

Δικηγορικός Σύλλογος (Νικόλαος Χατζηβασίλης): Συμφωνούμε με το Σεβασμιώτατο.  Θεωρούμε πως ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει.

ΤΕΕ (Γιώργος Χρυσουλάκης): Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή είναι μία μεγάλη επιτυχία. Το κολυμβητήριο συζητήθηκε αλλά κρίθηκε απορριπτέο.

Ηλίας Χρυσόπουλος: Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Θα έπρεπε πρωτίστως να σκεφτούμε αν αξίζει να δώσουμε τόσα χρήματα για να φτιάξουμε ένα κέντρο αθλητικού τουρισμού, να προσελκύσουμε παιδιά, να δημιουργήσουμε ένα χώρο επισκέψιμο από ντόπιους και επισκέπτες; Δεν το αξίζει αυτό ο Κώος; Καθαρά πολιτική είναι η απόφαση και της ΕΤΑΔ. Το θέμα της αγοράς είναι όνειρο μακρινό. Ας προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση, η οποία είναι η μοναδική, εκμεταλλευόμενη την πολιτική απόφαση της ΕΤΑΔ. Έχουμε σταθεί στο πλευρό σας και θα σταθούμε κι άλλο.

ΕΒΕΔ (Δημήτρης Σαράντης): Συγχαρητήρια για την απόφαση που πήρατε. Συμφωνούμε για όλο αυτό, για τα 30 χρόνια μισθώματος.

Ένωση Ξενοδόχων Κω (Ντίνα Σβύνου):  Συνειδητοποιήσαμε ότι σε μία νύχτα αυτή η έκταση πήγε να φύγει... Είχαμε την ανησυχία μήπως αυτό ξανά συμβεί. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, αρκεί να γίνεται σωστά. Δεν τίθεται κανένα θέμα για την έκβαση αυτής της απόφασης. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτήν τη δημοτική αρχή για την απόφαση που στήριξε.

Εμπορικός Σύλλογος ( Βρακίδης): Συμφωνούμε με τους προλαλήσαντες. Είναι αναγκαία και καλή λύση, η οποία δεν αποκλείει την παραχώρηση στο μέλλον και θα εξασφαλίσει στη μη πώληση του οικοπέδου.

Κίνηση Πολιτών (Βαγγέλης Τζόγιας): Συμφωνούμε και υπέρ ψηφίουμε.

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω (Πηνελόπη Τσουκαλά): Συμφωνούμε μιας και εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία και μιας και εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας.

ΣΕΜΕΚ (Στάθης Πίτσης): Συμφωνούμε και εμείς

Σύλλογος Εστίασης Κω(Δρόσος): Ας ελπίσουμε να χρησιμοποιηθεί πράσινη ενέργεια. Αξίζει να πληρώσουμε ξανά τα χώματα των προγόνων μας.

Γιώργος Σεγραίδος: Θα έκανα πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις beach volley για μεγάλα τουρνουά 

Σύνδεσμος Παλαιών Πολεμιστών (Ματθαίος Καζαμίας): Συμφωνούμε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και σας συγχαίρουμε

Λύκειο Ελληνίδων Κω (Μαίρη Φάκκου): Σας συγχαίρουμε και συμφωνούμε, αφού είναι προς όφελος των πολιτών

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Αντώνης Τρουμούλης): Αποδεικνύεται πως ενωμένοι μπορούμε  να πετύχουμε πολλά

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω (Ειρήνη Παναγιωτοπούλου): Μας βρίσκεται σύμφωνους και εμάς και είμαστε ικανοποιημένοι για την ελεύθερη πρόσβαση των Κώων συδημοτών μας

Δήμαρχος : Σας κοιτούσα καθόλη τη διάρκεια της διαβούλευσης. Απόψε δώσατε ένα μήνυμα ενότητας, διεκδίκησης και επιτυχίας και σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

Ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση παραχώρησης τηε έκτασης στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου στο Δήμο Κω.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ