Η εισήγηση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κω για το Ναυτικό Όμιλο
Τοπικά
31/05/2023

Με την εισήγηση του Δημάρχου ξεκίνησε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κω για την έκταση του Ναυτικού Ομίλου, το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η έκταση αυτή ανήκει στη ζώνη 1 με συντελεστή δόμησης 2%. Για να προκύψει δέσμευση , θα έπρεπε να κάνει κάποιος εκεί ξενοδοχειακή μονάδα και μάλιστα συγκεκριμένου μεγέθους 14.000 τ.μ δόμησης.

Αν τα πράγματα δε σταματούσαν τότε το 2018, θα είχε διαπραχθεί εκεί ένα έγκλημα... Έτσι περιήλθε η έκταση στα χέρια της ΕΤΑΔ.

Το 2019 που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή αποφάσισε όλοι μαζί να δώσουν έναν ανένδοτο αγώνα. Ο δήμος Κω επιθυμεί να κρατήσει την συγκεκριμένη  έκταση επ ωφελεία των Κώων δημοτών.

Η ΕΤΑΔ κατάλαβε ότι έχει να κάνει με μία ισχυρή Κωακή κοινωνία που θα παλέψει για το Ναυτικό Ομιλο.

Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μας η πρόταση της ΕΤΑΔ για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τροποποιημένη από αυτήν που έστειλε το τεχνικό επιμελητήριο και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη σκληρή δουλειά που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι μία μελέτη που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Κώους να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το Ναυτικό Όμιλο.

Από το 2002 δεν έχει υπάρξει έσοδο για το Δήμο Κω. Η πρόταση της ΕΤΑΔ αναφέρει πως η χρήση συμφωνεί να είναι η ίδια με του ΤΕΕ ή με τη δυνατότητα υπομίσθωσης για 25 έτη.

Ρεπορτάζ