Ότι διεκδικούμε από κυβέρνηση και δήμο θα το κερδίσουμε μόνο όταν ξεσηκωθούμε !
Τοπικά
12/10/2020

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Για την τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής Κω στο υπόμνημα των εργαζομένων του κλάδου

                           ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ:

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω στις 5/10 τοποθετήθηκε στο υπόμνημα του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων που κατατέθηκε από το προεδρείο του Σωματείου.

Οι  χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι του κλάδου που υποφέρουν και θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο τον χειμώνα που μας έρχεται, ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για μέτρα ανακούφισης, όπως απαλλαγή από τα τροφεία ,τα δημοτικά τέλη, τους τοπικούς φόρους, τα εισιτήρια μετακίνησης με την ΚΕΑΣ .

Η δημοτική αρχή πέταξε την μπάλα στην κερκίδα .Ισχυριζόμενη νομικίστικα ζητήματα που την "εμποδίζουν" να βγει έξω από τα όρια της νομιμότητας που φέρνει την φτώχεια και την εξαθλίωση για τα νοικοκυριά μας, μας στέλνει στην αναμονή των άθλιων κυβερνητικών επιδομάτων ..Ζήσε Μάη μου ….

Η πρόταση αυτή της Δημοτικής Αρχής ψηφίστηκε από όλους τους συμβούλους της μειοψηφούσης της  δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης που υιοθέτησε αυτούσιο το υπόμνημα των συναδέλφων της.

Τελικά όταν είναι να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων του νησιού η ταύτιση κυβέρνησης και δήμων βγάζει μάτι. Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα. Ποιος φταίει; Ποιος την πληρώνει; Ποιος συνεχίζει να την πληρώνει;

Οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι πάντως καλά κρατούν.

Όλοι τους όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδοχοϋπάλληλο. Τους μάθαμε πια . Και από την καλή και από την ανάποδη.

Ότι διεκδικούμε από κυβέρνηση και δήμο θα το κερδίσουμε μόνο όταν ξεσηκωθούμε !

Γιατί οι ζωές μας δεν μπαίνουν σε αναστολή.

Η απάντηση είναι μία: συσπείρωση στο Σωματείο, συμμετοχή στις δράσεις του, ανυποχώρητος αγώνας για να ζήσουμε όπως μας αξίζει...

10/10/2020