Μικροί και μεγάλοι στην περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στην Αλυκή απ' τον παιδικό σταθμό Ζηπαρίου
Τοπικά
06/06/2023

Ο παιδικός σταθμός Ζηπαρίου, όπως περίτρανα καμαρώνει η νηπιαγωγός Ελένη Διακοπαναγιώτη, έχει υιοθετήσει τις Αλυκές! Φέτος όπως και πέρσι, διοργάνωσαν σε συνεργασία με την υπηρεσία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και το ΔΟΠΑΒΣ, ένα απόγευμα περιβαλλοντικής δράσης καθαρισμού στην Αλυκή Τιγκακίου και της παρακείμενης παραλίας.

Από νωρίς οι δασκάλες του σχολείου και η Υπηρεσία  Περιβάλλοντος και Καθαριότητας με την προϊσταμένη Ζέτα Τσιρπανλή, είχαν ετοιμάσει το χώρο με τις όμορφες φωτογραφίες των πτηνών της Αλυκής, από την Κόνι Κοτζαταπάνη καθώς έναν πάγκο με τα αναμνηστικά που θα έπαιρναν τα παιδιά, μετά τη συμμετοχή τους στη σημαντική αυτή δράση. Τα αναμνηστικά δωράκια περιελάμβαναν το παραμύθι της κ.Διακοπαναγιώτη με τίτλο ᾽Σκουπιδοιστορία᾽, λαλίτσα (μικρό μουσικό όργανο που μοιάζει με σφυρίχτρα, με επιστόμιο, συνήθως μισογεμισμένη με νερό) για κάθε παιδί, δώρο από το Σεβασιώτατο Μητροπολίτη, καπελάκι και φρέσκο καρπουζάκι, από το Σύλλογο γονέων.

Η υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Ζηπαρίου, Ελένη Διακοπαναγιώτη, αφού καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν, καλώντας στο βήμα το Σεβασμιώτατο, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Σταμάτη Καμπουράκη και την υπεύθυνη των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΑΒΣ Κατερίνα Χατζηθωμά να πουν δύο λόγια από τη μεριά τους.

Έπειτα τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με τους γονείς τους , μοιράστηκαν γύρω από τη Αλυκή αλλά και στην παραλία, προκειμένου να μαζέψουν ό,τι σκουπίδια μπορεί να υπήρχαν -τα οποία δυστυχώς ήταν αρκετά-  και να ποτίσουν τα φυτά που είχαν φυτέψει σε προηγούμενη δράση.

Το μήνυμα της μέρας το έδωσαν τα ίδια τα παιδιά, όπου με πολύ όρεξη και διάθεση φρόντισαν την Αλυκή, υποστηρίζοντας την άποψη πως τα παιδιά είναι το μέλλον και η ελπίδα μας, σε όλους τους τομείς!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ