Εθιμοτυπική συνάντηση στο δημαρχείο με τον υποστράτηγο Γ.Σταμούλη,τον ταξίαρχο Β.Κοκμοτό για θέματα αντιπυρικής προστασίας και συνεργασίας με δήμου και Πυροσβεστικού σώματος
Τοπικά
17/06/2020

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου είχε στο δημαρχείο σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Κω Θ.Νικηταράς, με τον συντονιστή Αιγαίου & Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγο Ιωάννη Σταμούλη, τον ταξίαρχο Βασίλη Κοκμοτό περιφερειακό διοικητή Ν.Αιγαίου και Κυκλάδων, παρουσία του αντιδημάρχου Σταμάτη Καμπουράκη ως υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας Κω, του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω Μιχάλη Κρασσά, του υποδιοικητή Γρηγόρη Μαυρίδη, του τεχνικού σύμβουλου Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Γιωργαλλή, του επιχειρησιακού συντονιστή  Νίκο Καλημιοναρή. Στόχος της συνάντησης η συνεργασία δήμου, Πολιτικής Προστασίας Κω με το Πυροσβεστικό σώμα.

Τους καθαρισμούς των δασικών δρόμων , τη συντήρηση του δασικού δικτύου και την ενημέρωση των πολιτών για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς, ζήτησαν  από το δήμαρχο ο ταξίαρχος και ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού σώματος  στη σημερινή  διευρυμένη σύσκεψη στο δημαρχείο. Στόχος της συνάντησης να συζητηθούν τα  ζητήματα που αφορούν στην αντιπυρική περίοδο και στον σχεδιασμό επιχειρησιακού σχεδίου εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς στον ορεινό όγκο Ασφενδιού. 

Ο δήμαρχος τόνισε πως ο δήμος Κω κάνει μεγάλες προσπάθειες  για να ετοιμάσει το  επιχειρησιακό σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση φωτιάς, το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου 20 ημέρες για να δοθεί σε διαβούλευση.

Ο αντιδήμαρχος Σ.Καμπουράκης επισήμανε πως είναι εγγεγραμμένα  23  άτομα στην ΠΠ Κω τα οποία συνεχώς ενημερώνονται με σεμινάρια και υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους εθελοντές να ενσωματωθούν στην ΠΠ ενώ εξηύρε τη συνεργασία με την πυροσβεστική Κω.

Η Δέσποινα Σαπουλίδου ειδική σύμβουλος  τόνισε πως ξεκίνησε από το δήμο και την ΠΠ η καταγραφή των δεδομένων  για να δημιουργηθεί ο σταθμός συγκέντρωσης για απεγκλωβισμό σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 Ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω επισήμανε την ΚΥΑ 19 που αφορά την απόδοση ποινών για όσους πετούν σκουπίδια σε δασικές εκτάσεις και που θα εφαρμοστεί και στο νησί μας από τα στελέχη της υπηρεσίας.

Ο Μ.Γιωργαλλής τόνισε την άριστη συνεργασία όλων φορέων και κυρίως με την Πυροσβεστική ενώ επισήμανε πως στην Κω γίνεται πρώτη φορά  συντονισμός των δυνάμεων  της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Επίσης ο Νίκος Καλημιοναρής επιχειρησιακός συντονιστής ΠΠ  τόνισε  πως δίπλα στους πολίτες είναι η Πολιτική Προστασία και ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής για την άριστη συνεργασία.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ