Φωτιά σε μονοκατοικία στον Αμπάβρη! - Άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής
Τοπικά
06/08/2023

 Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, σήμερα το πρωί στις 9:30, καθώς ξέσπασε φωτιά σε μονοκατοικία στον Αμπάβρη, κοντά στο Στρατόπεδο ''Συνταγματάρχη Κρεκούκια 295''.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία (στης οποίας το τηλεφωνικό κέντρο, κάλεσαν ευτυχώς αμέσως κάτοικοι παρακείμενων/γειτονικών σπιτιών), η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε κάποια ηλεκτρική συσκευή ή φορτιστή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που βρισκόταν στο εσωτερικό της μονοκατοικίας και προκάλεσε την εξάπλωση της, στο υπνοδωμάτιο αρχικά και εν συνεχεία σε άλλους χώρους της οικίας. Εντός του σπιτιού την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, βρισκόταν μόνος του ο 77χρονος ένοικος της μονοκατοικίας, -καθώς η σύζυγος απουσίαζε- ο οποίος και κινδύνευσε από τις φλόγες και τον μαύρο καπνό, καθώς μέχρι να αντιληφθεί τι συνέβη, εγκλωβίστηκε προσωρινά στο εσωτερικό, λόγω πυκνών καπνών και περιορισμένης ορατότητας. Εν συνεχεία κατά την διάρκεια προσπάθειας του να περιορίσει με κάθε μέσο την επέκταση της φωτιάς, εισέπνευσε αρκετό μονοξείδιο του άνθρακα, ωστόσο κατόρθωσε να εγκαταλείψει λίγα λεπτά αργότερα, την μονοκατοικία και ευτυχώς ο ηλικιωμένος συμπολίτης μας, αν και ταλαιπωρημένος είναι καλά στην υγεία του. Αφότου ολοκληρώθηκε το έργο της κατάσβεσης στην μονοκατοικία, κλήθηκε να παρέμβει και ο μοτοσικλετιστής - διασώστης του ΕΚΑΒ, που έσπευσε ταχύτατα στον χώρο, προσέφερε τις πρώτες βοήθειες με παροχή οξυγόνου και οξυμέτρου, ενώ παράλληλα καθαρά προληπτικά, ο διασώστης ταχείας ανταπόκρισης κάλεσε και το ασθενοφόρο, το οποίο αργότερα μετέφερε τον 77χρονο, για τις απαραίτητες εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ώστε να βεβαιωθούν οι συγγενείς, ότι δεν αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και δεν συντρέχει λόγος νοσηλείας του.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή με εντολή του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρηγόρη Μαυρίδη, ενισχυμένες δυνάμεις πυρόσβεσης με 3 οχήματα και 6 πυροσβέστες, θέτοντας την φωτιά άμεσα υπό έλεγχο, πριν προλάβει να επεκταθεί σε ολόκληρη την μονοκατοικία. Το σημαντικό είναι ότι παρά τις υλικές ζημιές και την καταστροφή που υπέστησαν τμήματα της μονοκατοικίας, ο ιδιοκτήτης που ήταν στο εσωτερικό της, είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του και γλίτωσε αφενός χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών και αφετέρου χάρη στην δική του ενστικτώδη αντίδραση, αφού κατάφερε να βρει σχετικά γρήγορα την έξοδο και να διασχίσει χώρους, που ήδη είχαν παραδοθεί στις φλόγες, καθιστώντας ιδιαιτέρως δύσκολη την έξοδο του από το υπνοδωμάτιο και την τελική εγκατάλειψη της μονοκατοικίας. 

Τέλος να επισημάνουμε ότι, διενεργείται ήδη προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Κω, που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της φωτιάς, ενώ αργότερα κλήθηκε στον χώρο και το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσει την βλάβη, που προκλήθηκε στο σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Κω, κ. Νίκο Θεοφιλίδη να συντονίζει τις ενέργειες του συνεργείου που πρόκειται να αποκαταστήσει την βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Φωτογραφίες