Κως: Απολύθηκε εργαζόμενος που διεκδίκησε ανθρώπινες συνθήκες διαμονής
Τοπικά
14/08/2023
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω καταγγέλλει ότι απολύθηκε εργαζόμενος σε ξενοδοχείο που διεκδίκησε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και διαμονής. Καταγγέλλει επίσης ότι οι εργαζόμενοι μένουν σε isobox, χωρίς νερό, ρεύμα και κλιματισμό.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφου σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι γιατί τόλμησε να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπή διαμονή.

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στο νησί μας τα ξενοδοχεία, νέα ξενοδοχεία που όμως κρύβουν πίσω από την πολυτέλεια και τα γυαλισμένα σαλόνια, συνθήκες εργασίας γαλέρας.

Το νέο ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω, ακολουθώντας την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων όπως και τα υπόλοιπα στο νησί μη τηρώντας την κλαδική σύμβαση, έχει τους εργαζόμενους να μένουν σε isobox, χωρίς νερό, ρεύμα, κλιματισμό, τις βασικές παροχές δηλαδή για να μπορεί να ζει κάποιος ανθρωπινά.

Καθόλου τυχαία λοιπόν σε αυτό το ξενοδοχείο οι παραιτήσεις εργαζομένων πέφτουν βροχή αφού η μη τήρηση της κλαδικής σύμβασης και οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης οδηγούν σε αυτήν την αντίδραση.

Η τακτική της διεύθυνσης σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση είναι οι απειλές και απολύσεις στην απόφαση να επιβάλλει συνθήκες μεσαίωνα, για να εξασφαλίσει βεβαίως κέρδος από το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Να πως βγαίνουν τα κέρδη!!!!

Ας μην κλαψουρίζουν λοιπόν για την έλλειψη προσωπικού! Αυτοί απολύουν τους εργαζόμενους γιατί τολμάνε να είναι σκεπτόμενοι και όχι “ομιλούντες μηχανές”.

Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόλυση.

Να ελεγχθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας η τήρηση της κλαδικής σύμβασης.

Να γίνουν οι όροι των εργαζομένων αποδεκτοί για την διαμονή τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σπάσουν τον φόβο, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να μην χαρίζουν τις ζωές τους για τα κέρδη των εργοδοτών.»

thepressproject.gr