Μέχρι τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής ενώ αναμένεται η αξιολόγηση της προσφυγής εργολάβου για τον Ι.Ναό Αγ. Νικολάου
Τοπικά
21/10/2020

Υπεγράφη  χθες η Προγραμματική Σύμβαση για την ''Επισκευή – αποκατάσταση των σεισμόπληκτων Ιερών Ναών Αγίας Παρασκευής  και του  Αγ. Νικολάου".  

 Μέχρι τέλος του χρόνου θα αναλάβει ο εργολάβος τις εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής τονίζει σε δηλώσεις του ο Θεοδόσης Βαρκάς ειδικός διαχειριστής Μητροπόλεως Κώου & Νισύρου κι αυτό λόγω της μεγάλης γραφειοκρατικής διαδικασίας  οι οποίες είναι χρονοβόρας. 

Ο κ. Βαρκάς  εξέφρασε την ανησυχία του για το αποτέλεσμα της προσφυγής Δωδ/σιου εργολάβου σε ότι αφορά στο έκτακτο του έργου για τον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου.  Θεώρησε ο εργολάβος πως στο έργο θα έπρεπε να υπήρχε και κάποιος  εργολάβος από τα Δωδ/σα. Η προσφυγή αντιτίθεται με το έκτακτο του χαρακτήρα του έργου και πως θα έπρεπε να γίνει όπως γίνεται πάντα (με μειοδοτικό διαγωνισμό) όπως έγινε και στην περίπτωση της Αγίας Παρασκευής.

Η προσφυγή θα αξιολογηθεί  στις επόμενες  ημέρες και  θα αξιολογηθεί  αν δέχεται ή απορρίπτει την προσφυγή και  θα καθορίσει την πορεία του έργου. Υπάρχει δε το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος εργολάβος αν δεν δικαιωθεί να προσφύγει στο ΣτΕ. 

Ρεπορτάζ