Κως: Στο 90% η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής στην επέκταση του σχεδίου πόλης
Τοπικά
25/09/2023

Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% έχει ολοκληρωθεί από το Κτηματολόγιο Κω – Λέρου η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής στην επέκταση του σχεδίου πόλης  Κω και οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τους τίτλους ιδιοκτησίας των ακινήτων τους καταθέτοντας σχετικό αίτημα στο Κτηματολόγιο Κω.

Το υπόλοιπο 10% παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς για να μεταγράφει και για αυτό θα χρειαστεί η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών από τους ιδιοκτήτες.

Προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση, ο Προϊστάμενος του Κτηματολογίου Κω – Λέρου παρακαλεί «σε πρώτη φάση να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι που χρειάζονται άμεσα τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά για λόγους που επείγουν και όχι μόνο για το αρχείο τους».

Παράλληλα υπογραμμίζει, σε σχετική ανακοίνωση, πως «η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής επέκτασης σχεδίου πόλης Κω παρέμενε σε εκκρεμότητα κατά τα τελευταία τριάντα δύο χρόνια λόγω της απουσίας μηχανογράφησης και της διαχρονικής υποστελέχωσης της υπηρεσίας του Κτηματολογίου Κω – Λέρου σε τεχνικό και διοικητικό προσωπικό».