To νέο απόκτημα της ΑΝΕΜ ''Ολύμπιος Ερμής'' υποδέχτηκε στον λιμένα Μανδρακίου ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς
Τοπικά
07/10/2023

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα αφίχθη στο λιμάνι της Κω, το απόγευμα του Σαββάτου το νέοτευκτο πλοίο “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” της ΑΝΕ Μαστιχαρίου, το οποίο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, μαζί με αρκετά στελέχη της Δημοτικής Αρχής, υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της Κω, όπως επίσης και απλούς πολίτες που θέλησαν να είναι παρόντες σε μία ιστορική στιγμή για τα ναυτιλιακά χρονικά της Δωδεκανήσου.

Το νεοναυπηγηθέν πλοίο της ΑΝΕ Μαστιχαρίου που μετά την ναυπήγηση του καθελκύστηκε τον περασμένο Μάη, εν συνέχεια ακολούθησαν οι τελικές τεχνικές παρεμβάσεις επί του πλοίου και ταυτόχρονα οι υπόλοιπες διαδικασίες που προβλέπονται για την έκδοση των πιστοποιητικών ασφαλούς ναυσιπλοΐας του σκάφους και εν τέλει το πλοίο κατέπλευσε από τον Πειραιά εχθές, με ενδιάμεσο σταθμό την Κάλυμνο και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κω.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου 42,8 m μήκος- 8,5m πλάτος, χωρητικότητας 300 επιβατών και 9 αυτοκινήτων. Θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων, είναι μεταλλικό, θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ. Είναι Β ΄Κατηγορίας

Θα καλύπτει δρομολόγια σε νησιά των Δωδεκανήσων και πρόκειται να συνδέσει το νησί μας με τη Σάμο και άλλα νησιά.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ