Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ασωμάτου στο ορεινό Ασφενδιού
Τοπικά
07/11/2023
Πλήθος προσκυνητών στην  μεγάλη εορτή του Ασωμάτου

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα  ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε: ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης, ο εφημέριος του ιερού ναού Ασωμάτου π. Σακελλάριος, οι Ιερείς π. Αναστάσιος Γιώτης, π. Κωνσταντίνος Καματερός και π. Ιωάννης Σταυρόπουλος. Έψαλλε χορός ιεροψαλτών υπό τον εορτάζοντα Πρωτοψάλτη Μιχάλη Ανδρέου: Γιάννης Κουτσουράης, Νίκος Ιτσινές (πρόεδρος των αποδήμων Κώων), Νίκος Παπαθωμάς, Ανδρέας Γεωργίου, Νίκος Διαμαντής και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες στον εσπερινό ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρ. Δήμαρχος Βασίλης Χατζηγιακουμής, ο εορτάζων Αντιδήμαρχος Σταμάτης Πης, ο διοικητής του 5ου ΣΑ Κω Απόστολος Δουλάμης (η πολεμική μας Αεροπορία τιμά των Προστάτη της και το πρωί κατά την περιφορά οι άνδρες της θα βαστάζουν την ιερά Εικόνα του Αρχαγγέλου), εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ, ο Δ/ντης Β’ Αστυνομικής Δ/σης Δωδεκανήσου Θέμης Καλαμάτας, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω Γιώργος Σταματόγιαννης, η δημοτική σύμβουλος και πρ. Αντιδήμαρχος Ευτέρπη Παπαχρήστου, η  εορτάζουσα   ειδική σύμβουλος κοινωνικής πρόνοιας Σταματία Κανταρζή, οι εκλεγμένες δημοτικοί σύμβουλοι Διονυσία Γιαννούλη και Ματίνα Βουκελάτου, ο Πρόεδρος του συνδέσμου παλαιών πολεμιστών-απογόνων Ματθαίος Καζαμίας, εκπρόσωποι λοιπών αρχών και φορέων και πλήθος προσκυνητών. 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε πολύ παραστατικά για τον πνευματικό κόσμο των Αγγελικών δυνάμεων, τον φύλακα Άγγελο που έχει κάθε άνθρωπος από τη γέννησή του αλλά και τις ουράνιες αγγελικές δυνάμεις που υμνούν ακαταπαύστως το Θεό γύρω από το θρόνο του.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ