Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κέφαλο
Τοπικά
20/11/2023

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο εσπερινός της μεγάλης για την Κεφαλο εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο ενοριακό Ιερό ναό του χωριού. 

Στον εσπερινό χοροστάτησε -όπως κάθε χρόνο- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τους πανοσ. Αρχιμανδρίτες π. Σοφρώνιο και π. Στέφανο, και τους Ιερείς: τον εκτελούντα χρέη Αρχιερατικού επιτρόπου στην περιοχή π. Αντώνιο Κασιώτη, τον π. Ιωάννη Σεβαστάκη Ιερατικό προιστάμενο του ναού, και τον π. Κωνσταντίνο Καματερό από τον Μητροπολιτικό ναό.

Έψαλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Γιάννη Πεταλά, Γιώργος Μιαούδης, Γιάννης Κουζούκας και Νίκος Τσιφτσής.

 

Η εορτή των Εισοδίων καθιερώθηκε γύρω στον 6ο αιώνα στα Ιεροσόλυμα κατά την Παράδοση της Αγίας Εκκλησίας μας. Ο Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κάνει λόγο στις έγγραφες παρακαταθήκες του, για την εορτή. Στην καρδιά της Ορθοδοξίας μας, την Κωνσταντινούπολη, η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθιερώνεται γύρω στα τέλη του Ζ΄ ή τις αρχές του Η΄ αιώνα.Η είσοδος της Παναγίας μας στο Ναό αποτελεί κορυφαίο γεγονός στο Θεϊκό σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου.

Στη θεία λειτουργία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο π . δήμαρχος Ηρακλειδών Θεοδόσης Βαρκας, ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ζερβός, η ειδική σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής Σταματία Κανταρζή, ο κοινοτικός σύμβουλος Στέφανος Καματερός, ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Ηρακλειδών και πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε για να προσκυνήσει.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ