Επιτυχημένη η άσκηση διάσωσης στην περιοχή του Αγίου Μάμα στην Κω
Τοπικά
26/11/2023

Με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου,  η Πολιτική  Προστασία Κω,  πραγματοποίησε άλλη μια πρακτική άσκηση,  την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, το σενάριο της οποίας,  αφορούσε στη διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης, δύο μεταναστών (πατέρα και γιού ) στην περιοχή του Αγίου Μάμα (μετά την Τσουκαλαριά, στο δρόμο για τον Άγιο Μηνά της Βουρίννας). 

Σκοπός της άσκησης , ήταν  η ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών, καθώς και ο εντοπισμός και επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Κω, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω, καταδρομέων και πολλών εθελοντών, συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτής. 

Στην σύνθεση  της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, εκτός από την Πολιτική Προστασία Κω, συμμετείχε η Λέσχη εφέδρων καταδρομέων Κω και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς στο νησί μας δεν υφίσταται ειδική μονάδα τύπου ΕΜΑΚ για να συνδράμει σε δύσκολα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο βουνό ή σε δύσβατο περιβάλλον όπου επικρατεί το ορεινό στοιχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία σύστασης αυτής της διασωστικής ομάδας τύπου ΕΜΑΚ, ανήκει στον Διοικητή Π.Υ. Κω Επιπυραγού Γρ. Μαυρίδη και στον Θοδωρή Τριανταφυλλίδη Πρόεδρο ΛΕΚ Κω., ενώ εκπαιδευτής των συμμετεχόντων εθελοντών αναμένεται να είναι ο Θοδωρής Νικολακόπουλος – πυροσβέστης και εκπαιδευτής Π.Υ. Κω – ΕΜΑΚ

Γενικός στόχος, η ετοιμότητα των εθελοντών μας αλλά και οι συνεργασία μεταξύ των φορέων, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, ο οποίος παρευρέθηκε στην άσκηση .

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ