Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» – «Βάρβαρα και λουκουμάδες»: Τιμήθηκε ο Κώος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βετεράνων Στίβου Κων/νος Χατζηεμμανουήλ
Τοπικά
04/12/2023

Μια όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Κώων Αθηνών » Ο Ιπποκράτης», την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 , στο ξενοδοχείο «Αμαλία » στην Αθήνα . Πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή  ετήσια εκδήλωση » Βάρβαρα και Λουκουμάδες » όπου και τιμήθηκε ο Κώος Διαχρονικός Παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου,  ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Λουκία Ζερβάνου, ο αντιπρόεδρος κύριος Νίκος Φλυτζάνης και η Γενική Γραμματέας κυρία Ελένη Σοφού, καλωσόρισαν τους συμπατριώτες Κώους και Κώες που ζουν στην Αθήνα  και  τίμησαν με  την παρουσία τους την  εκδήλωση, αναφερόμενοι στην αποψινή βραδιά και για το τιμημένο πρόσωπο της ,τον κύριο Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ τον Κώο Παγκόσμιο Πρωταθλητή , ο οποίος τιμάει με τις επιτυχίες του αλλά και με το ήθος και την ευγένεια ψυχής του την πατρίδα μας την Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα και την Κω σε όλο τον κόσμο ως ο κορυφαίος των κορυφαίων.
 
Χαιρέτησαν την βράβευση του παγκόσμιου πρωταθλητή Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ,  ο δήμαρχος Κω κύριος Θεοδόσης Νικηταράς μέσω επιστολής που απέστειλε και διάβασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών κύριος Νίκος Φλυτζάνης.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κύριος Γιώργος Νικητιάδης.
Ο Τοπικός σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Βασιλείου εκ μέρους του Δήμου Κω και του Δημάρχου Θ. Νικηταρά.
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών και Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ κύριος Νικόλαος Μανούσης.
Η επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών κυρία Ευαγγελία Μπούρα.
Ο πρόεδρος Δωδεκανησιακών σωματείων  κύριος Γιάννης Φραγκούλης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αθηνών κύριος Κολεζάκης.
Ο Πρόεδρος των Απανταχού Καρπαθίων ο κύριος Ιωάννης  Καραϊτιανός.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι καθηγητές κ.κ Γεώργιος Πέρος και Παναγιώτης Νούτσος,  ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών ο κύριος Φίλιππος Καλούδης , η κυρία Γιαννικουρή Παυλίδη και παρά πολλοί Κώοι και Κώες που ζουν στην Αθήνα και όλοι μαζί τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
 
Η βραδιά είχε πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα από την χορευτική ομάδα του κυρίου Γιάννη Μαστόρου που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους Κώους και οι οποίοι χόρεψαν παραδοσιακούς χώρους της Δωδεκάνησου μάς.
 
  Ανήμερα της Μεγάλης εορτής της Αγίας Βαρβάρας.
H Αγία Βαρβάρα, που τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μελετητή του βίου της, είναι «μία των δημοφιλεστέρων Aγίων της Eκκλησίας».