Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα πυροτεχνημάτων! - Άμεση η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΠΠ Δήμου Κω
Τοπικά
28/12/2023
Ολοσχερής η καταστροφή του καταστήματος!!

Ισχυρότατη έκρηξη αναστάτωσε ολόκληρη την περιοχή του Αγίου Παύλου Κω λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Θεμιστοκλέους σε κατάστημα πυροτεχνημάτων που βρίσκεται σε ισόγεια κατοικία, όπου υπήρχε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων και άλλων εύφλεκτων εκρηκτικών υλών, που εξερράγησαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία (προανάκριση αναμένεται να διενεργήσει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Κω).

Στο σημείο έφτασαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε Υπηρεσία στην Πυροσβεστική Κω με επικεφαλής των Διοικητή Επιπυραγό Γρηγόρη Μαυρίδη, όπου απέκλεισαν το σημείο για την ασφάλεια των περιοίκων και επιχείρησαν άμεσα ώστε να ολοκληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο της κατάσβεσης, με αποτέλεσμα να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο και να μην επεκταθεί σε άλλους χώρους της πολυκατοικίας. Εφόσον επετεύχθη άμεσα η κατάσβεση στην συνέχεια, άντρες της Π.Υ. Κω με ειδικές αντιπυρικές στολές, εισήλθαν στο κατάστημα, με σκοπό να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα αίτια της έκρηξης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της έκρηξης, βρισκόταν εντός της οικίας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης πυροτεχνημάτων, ωστόσο ευτυχώς  είναι καλά στην υγεία του, με μικρούς τραυματισμούς κυρίως στο χέρι του. Διεκομίσθει  στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο εκτός από τις  ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τέσσερα οχήματα και δέκα πυροσβέστες,  βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω με τον επιχειρησιακό συντονιστή Νίκο Καλυμιοναρή  και επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Στ. Καμπουράκη, που συνέδραμε με τις δικές της δυνάμεις στο συμβάν, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει διακοπεί προληπτικά και προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Ναυαρίνου...

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ