Με αρκετό κόσμο η εκδήλωση των συνταξιούχων του ΙΚΑ, στο ΕΚΒΣΔ
Τοπικά
24/02/2024

Πολλοί ήταν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου , προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να παρακολουθήσουν τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτη Πάλμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου των συνταξιούχων ΙΚΑ της Κω , Πέτρου Γιώτη, η συγκεκριμένη καμπάνια εκδηλώσεων, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, με σκοπό την ενημέρωση των συνταξιούχων για τα προβλήματα καθώς και τον τρόπο επίλυσης κάποιων εξ αυτών. Τόνισε πως οι συνταξιούχοι, είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνητικές πολιτικές, έχουν υποστεί μείωση των συντάξεων, τα όρια συνταξιοδότησης ανεβαίνουν συνεχώς και πως ετοιμάζεται νέα επίθεση στα δικαιώματα τους. Παράλληλα προέτρεψε τους συναδέλφους συνταξιούχους να κινητοποιηθούν, να σηκωθούν από τον καναπέ, να αφήσουν την τηλεόραση , να προβληματιστούν, να ενώσουν τη φωνή τους με το ταξικό κίνημα, με τα εργατικά σωματεία και να διεκδικήσουν. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώτης.

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Πάλμος, δήλωσε πως το Σωματείο των Συνταξιούχων του ΙΚΑ, μαζί με άλλους φορείς του νησιού, αγωνίζεται και παλεύει για τα ιδιαίτερα ζητήματα που τους απασχολούν. Τόνισε πως παρόλο που είναι δύσκολο να παρευρίσκονται συχνά στα νησιά, κάνουν προσπάθειες ούτως ώστε να φτάνει η ενημέρωση γενικότερα για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ανέφερε πως γενικά οι συνταξιούχοι, μετά από τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν το 2023 με τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στις 24 Νοέμβρη στην Αθήνα, όπου και επισκέφθηκαν τον τότε Υπουργό Εργασίας κ. Γεωργιάδη, αναγκάζοντας τον ουσιαστικά να τους δεχτεί , προκειμένου να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν , αλλά και να τους δώσει απαντήσεις οι οποίες όμως δεν τους ικανοποίησαν. Συμπλήρωσε πως επέλεξαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό με τα θέματα της υγείας, έχουν κάνει αρκετές συγκεντρώσεις, επεδίωξαν πριν από 10 μέρες να συναντηθούν με τον κ. Γεωργιάδη ως Υπουργό Υγείας πλέον, όμως για πολλούς και διαφόρους λόγους δυστυχώς δεν τους δέχτηκε. Πέραν των ζητημάτων της υγείας όμως, δεν κάνουν πίσω και από τα άλλα αιτήματα που έχουν, δηλαδη αυτά των αυξήσεων, των συντάξεων γηρείας, των δώρων, των προσωπικών διαφορών κ.α., που συντάσσουν έναν μεγάλο κατάλογο που δόθηκε στον κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Πάλμος δήλωσε πως κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού με τη νέα Υπουργό Εργασίας κ. Μιχαηλίδου, στις 7 του Μάρτη. Τόνισε πως ζητούν να σταματήσει η κυβέρνηση να τους παίρνει 8,5 δισεκκατομμύρια κάθε χρόνο, το δώρο που το έχουν πληρωμένο κ.α. Συμπλήρωσε πως ως γνωστόν η ακρίβεια πλέον «τσακίζει κόκαλα», το ρεύμα επίσης και καλεί τους συναξιούχους να συμμετέχουν στην πίεση που θα κάνουν με τους αγώνες τους γενικότερα, δηλώνοντας παρόντες παράλληλα με το εργατικό κίνημα στις 28 του μήνα στην απεργία σαν συμπαραστάτες στα παιδιά τους,  προχωρώντας επίσης και στις 17 του Απρίλη στην πανελλαδική απεργία τηε ΓΣΕΕ, καλώντας μέσα σε αυτό το πλαίσιο και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν με τις δυνάμεις που έχουν , προτρέποντας τους να γράφονται στα σωματεία τους, προκειμένου να ενημερώνονται σωστά και όχι από κάποια πρωινάδικα , όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ