Σε κλίμα συγκίνησης τοποθετήθηκε ο μεγάλος ξύλινος Σταυρός στο Μοναστήρι της Φοβεράς Προστασίας & Αγ. Μηνά Βουρίνας
Τοπικά
19/03/2024

Μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα βίωσαν όσοι πιστοί βρέθηκαν στην Βουρίνα, στο μοναστήρι της Φοβεράς Προστασίας και Αγίου Μηνά καθώς σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου συνοδευόμενος από αρκετούς πιστούς που συνδράμουν με κάθε πρόσφορο μέσο το εν λόγω Μοναστήρι, καθώς και με την παρουσία του νέου Ταξιάρχου - διοικητή της 80 ΑΔΤΕ κ. Ανδρικόπουλου, ανωτέρων αξιωματικών και του Στρατιωτικού Ιερέα πατέρα Σωφρονίου, τοποθετήθηκε με ευλάβεια σε περίοπτη θέση ένας μεγάλος ξύλινος Σταυρός σε βραχώδες σημείο μπροστά από το Μοναστήρι. Ο Σταυρός όπως έγινε γνωστό διαθέτει τις διαστάσεις του Σταυρού που έφερε στις πλάτες του ο Χριστός, ανεβαίνοντας τον Γολγοθά κατά την θρησκευτική παράδοση και διήγηση της ιστορίας, ενώ το δυσπρόσιτο και δύσβατο σημείο, θα φωτίζεται και τις νυχτερινές ώρες με φωτοβολταϊκά που τοποθετήθηκαν για αυτόν τον σκοπό.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους συνέδραμαν ως εθελοντές-συμπολίτες του νησιού μας, καθώς με μέριμνα της οικογένειας Χριστοδουλίδη των ξενοδοχείων "Gaia" και με μπροστάρη τον κ. Πάκη Χριστοδουλίδη, ο οποίος συντόνισε και επόπτευσε τις εργασίες τοποθέτησης του μεγάλου ξύλινου Σταυρού, υλοποιήθηκε η ιδέα αυτή, μιας και η πρωτοβουλία των απλών πιστών και της οικογένειας που επισκέπτονται εδώ και πολλά χρόνια το Μοναστήρι ως προσκυνητές, έγινε πράξη με την συμβολή όλων. Για να γίνει πραγματικότητα ένα αν μη τι άλλο δύσκολο εγχείρημα θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας, χρειάστηκε αρκετός κόπος και συλλογική προσπάθεια, σε έναν τόπο δυσπρόσιτο και ορεινό με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δυσκολίες που συνάντησαν οι πιστοί στην τοποθέτηση του.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ευχαρίστησε την ομάδα των συμπολιτών μας, καθώς και την οικογένεια Χριστοδουλίδη για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν λαμπρό παράδειγμα πίστης και είναι άξιες επαίνου και συγχαρητηρίων.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ