Στην Κω ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα 1996, Ιωάννης Μελισσανίδης, με σκοπό την έμπνευση των νέων για την επίτευξη των στόχων τους!
Τοπικά
27/03/2024

Μία ιδιαίτερη επίσκεψη είχαν σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κω, αφού στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, υποδέχτηκαν τον Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη της Ατλάντα 1996 στην ενόργανη γυμναστική, Ιωάννη Μελισσανίδη.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης και το Ίδρυμα Ευγενία Σμυρναίου Αναστασιάδου ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα ξεχωριστό εγχείρημα με σκοπό την έμπνευση των νέων για την επίτευξη των στόχων τους.

Με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και την συμπλήρωση 28 χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του στην Ατλάντα, ο σπουδαίος Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης και οι ομάδες των δυο φορέων επισκέπτονται σχολεία σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα χωριά ώστε να συζητήσουν για την σπουδαία ‘’Δύναμη του Ονείρου’’ που μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός ως προς την επίτευξη κάθε στόχου παρά τις φαινομενικές αντίξοες συνθήκες.

Η ομιλία είναι εμπνευσμένη από την ιστορία του ίδιου του αθλητή ο οποίος κατάφερε με την επιμονή και την αυτόφωτη δύναμη του να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, με 9.850 βαθμούς, αγγίζοντας το τέλειο (perfect ten) και χαρίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στη γυμναστική, από το 1906.

Τον κ. Μελισσανίδη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Χατζηθωμά.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Διευθυντής του σχολείου Λάμπρος Νικολής, καλωσόρισε το σπουδαίο αθλητή και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως θυμάται την εξαιρετική του επίδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.  

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της εκπροσώπου του Ιδρύματος Αναστασιάδου, Ευγενίας Αναστασιάδου, εγγονής της ιδρύτριας, όπου εμφανώς συγκινημένη αναφέρθηκε στην ιστορία της ιδέας δημιουργίας του ιδρύματος. 

Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος, χάρισαν στον κ. Μελισσανίδη και την κ. Αναστασιάδου, το βιβλίο του συμπατριώτη μας συγγραφέα Αλέκου Μαρκόγλου «Η Κως μέσα από τα χαρακτικά των Ευρωπαίων περιηγητών και χαρτογράφων (15ος-19ος. αιώνας)», ενώ οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, επεφύλαξαν μία ευχάριστη έκπληξη στον Ολυμπιονίκη , μιας και με αφορμή τα γενέθλια του που είναι σήμερα, του έκαναν έκπληξη με τούρτα και πολλές ευχές!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ