Κ. Ζαχαρός: Ολοκληρώνεται το έργο αναβάθμισης του δικτύου υδροδότησης της Δημοτικής Κοινότητας Κω με συνολικό προϋπολογισμό 995.000€
Τοπικά
29/03/2024

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται 2 σημαντικά έργα υποδομών ύδρευσης στην Κοινότητα Κω σε 3 διαφορετικά σημεία της πόλης .

Τα εν λόγω έργα που υλοποιούνται χρηματοδοτούνται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού Νοτίου Αιγαίου Συγκεκριμένα, με την χρηματοδότηση να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

undefined

Τα έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ αφορούν σε:

1) «Αναβάθμιση δικτύου διανομής ύδρευσης πόλεως Κω».


Πρόκειται για νέο έργο που αφορά την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων τμημάτων σωληνώσεων και αγωγών των βασικών δικτύων ύδρευσης στη πόλη της Κω, που εμφανίζουν συνεχείς βλάβες, με προϋπολογισμό 995.000€ χωρίς Φ.Π.Α. (κόστος σύμβασης 488.616.44) και περιλαμβάνει δύο τμήματα:


Το τμήμα Α αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου κεντρικού αγωγού Φ450 (κεντρικός αγωγός) συνολικού μήκους 2.260 μέτρων.
Το τμήμα Β αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου κεντρικού αγωγού Φ315 συνολικού μήκους 3.106 μέτρων.

Μπορεί να παρέχει ημερησίως ποσότητες της τάξης των 6.000μ3 και την ώρα αιχμής περίπου 400μ3.

Η ΔΕΥΑΚ με στόχο την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, υλοποιεί παράλληλα ένα μακρόπνοο πρόγραμμα έργων, που περιλαμβάνει αρκετά ακόμη σημαντικά έργα υποδομής για την ύδρευση και την αποχέτευση των απομακρυσμένων δημοτικών κοινοτήτων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρός, αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκτελεσθέντων έργων της επιχείρησης δήλωσε ότι, «πρόκειται για σημαντικά έργα που εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό περιβαλλοντικών παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΚ, με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών ύδρευσης και κατ'επέκταση της ποιότητας ζωής των και των επισκεπτών του νησιού μας, σεβόμενοι τους υδάτινους πόρους του νησιού μας. Ειδικότερα στην περίπτωση αντικατάστασης των παλαιών δικτύων ύδρευσης, η υλοποίηση των έργων διασφαλίζει την ποιότητα νερού και την καλή λειτουργία του δικτύου, μειώνοντας στο ελάχιστο διαρροές και ζημιές που συμβαίνουν στο παρωχημένο δίκτυο».

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ