Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανοιχτή εκδήλωση, με ομιλητή τον Παιδοψυχίατρο Μιχαήλ – Τσαμπίκο Καΐκη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μαρίνας Κω
Τοπικά
30/03/2024

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπαιδευτικών (κυρίως της προσχολικής αγωγής) και γονέων πραγματοποιήθηκε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που διοργάνωσε, ο Τομέας Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κω, με τον διακεκριμένο παιδοψυχίατρο Μιχαήλ Τσαμπίκο Καϊκη. Ο παιδοψυχίατρος αρχικά έκανε μία γενική τοποθέτηση, απευθυνόμενος σε δασκάλους και γονείς για συμπεριφορές που μπορεί να εκδηλωθούν από τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας καθώς και πως θα καταλάβει ο γονέας ότι υπάρχει πρόβλημα με το παιδί του ώστε να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, εφόσον το παιδί χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης από το σχολικό περιβάλλον. Ακολούθησε μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους γονείς όπου προτάθηκαν και τρόποι αντιμετώπισης διαφόρων ζητημάτων που έθεσαν οι ίδιοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στον κ. Καίκη. Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κατερίνα Χατζηθωμά, η οποία ευχαρίστησε και καλωσόρισε τον γιατρό στο νησί μας, ενώ παρούσα στην εκδήλωση ήταν από πλευράς δημοτικής Αρχής και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Ματίνα Βουκελάτου - Χριστοδουλίδη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό αγκάλιασε με πρωτοφανές ενδιαφέρον τόσο την ομιλία του παιδοψυχιάτρου, όσο και την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, να εκφράσει απορίες, να συμμετέχει σε έναν πραγματικά ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Χατζηθωμά στο τέλος ευχαρίστησε τον παιδοψυχίατρο, καθώς και τους γονείς που παρευρέθησαν και έδωσε ραντεβού για νέες ομιλίες πάντα με θέματα που απασχολούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος σημαντικά οφέλη αποκόμισαν, όσοι παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην συζήτηση με τον Μιχαήλ-Τσαμπίκο Καϊκη. Τόσο οι σχετικές με το κεντρικό θέμα πληροφορίες όσο και η συζήτηση που ακολούθησε με τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των γονιών κρίθηκαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές από το κοινό που παρακολούθησε τη διάλεξη. Ο υποστηρικτικός ρόλος του σχολείου ενδυναμώνεται μέσα από τέτοιου είδους ενημερωτικές ομιλίες και συναντήσεις γονέων που ούτως ή άλλως ενισχύουν και τη σχέση συνεργασίας με την οικογένεια.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ