Με μια πρωτοποριακή ιδέα τίμησαν την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στον Παιδικό σταθμό Πυλίου
Τοπικά
02/04/2024

Μια όμορφη και πρωτοποριακή ιδέα είχαν οι δασκάλες του παιδικού σταθμού Πυλίου αφού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου αφού έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να ακούσουν τα αγαπημένο τους παραμύθι σε άλλες γλώσσες θέλοντας να τονίσουν ότι τα μηνύματα και τα συναισθήματα που νιώθεις σε κάθε χώρα είναι τα ίδια. 

Με την βοήθεια δύο μαμάδων που διάβασαν το παραμύθι των παιδιών στα Αγγλικά και στα Ρουμάνικα τιμήθηκε ουσιαστικά η ημέρα που είναι αφιερωμένη στον μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η Παγκόσμια  Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου που καθιερώθηκε  από τη  Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Το 2024 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα γράφτηκε από τη συγγραφέα Eiko Kadono. Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τη συγγραφέα και εικονογράφο NanaFuriya, που γεννήθηκε στο Τόκιο.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ