Σημαντική κατάκτηση της ΔΕΥΑΚ η άμεση ένταξη στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» δύο νέων έργων ύδρευσης ύψους 1,4 εκ. ευρώ
Τοπικά
03/04/2024

Την ένταξη στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» δύο νέων  έργων ύδρευσης, πέτυχε η ΔΕΥΑΚ και ο Πρόεδρος Κ. Ζαχαρός με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού της Κω. Απο πλευράς Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αφού αξιολογήθηκαν οι προτάσεις της Επιχείρησης, προχώρησε χθες στην υπογραφή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δίνοντας την δυνατότητα στην ΔΕΥΑΚ να προχωρήσει δύο έργα συνολικού κόστους 1,4 εκ ευρώ χωρίς να επιβαρυνθεί ο προυπολογισμός της επιχείρησης.

Πρόκειται για τα έργα «Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στην Καρδάμαινα της Κω», συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 673.340,17€ και «Αντικατάσταση δικτύου διανομής νερού πόλης Κω», συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 736.900,00€. Τα δύο αυτά έργα εντάσσονται στην Προτεραιότητα «Αειφορική ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση των πόρων» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Για την σημαντική αυτή εξέλιξη οπως και για την αγαστή συνεργασία μεταξύ α' και β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Kos TV ο δήμαρχος της Κω Θ. Νικηταράς, ενώ για τις τεχνικές λεπτομέρειες των δύο έργων ύδρευσης και για την στρατηγική απορρόφησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μίλησαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός και ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος  Κώστας Χόνδρος αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ