Με τη δέουσα τιμή, η επιμνημόσυνη δέηση στη Βουρρίνα, στην μνήμη των πατριωτών που απαγχονίσθηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής
Τοπικά
14/04/2024

Με τη δέουσα τιμή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση στη Βουρρίνα, στη μνήμη των πατριωτών που απαγχονίσθηκαν στην Κω από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

H επιμνημόσυνη δέηση εψάλλη πλησίον της Ιεράς Μονής Οσίας Μελούς, στο Ηρώο, την Κυριακή 14 Απριλίου, στο σημείο της σύλληψης, (όπου έχει τοποθετηθεί αψίδα, προσφοράς του κ.Δαυίδ Χατζηδαυίδ) για τους Κώους πατριώτες Θεόκριτο Β. Κώστογλου, Ανεζούλα Γ. Πατάκου-Τρουμούχη και Σταματία Θ. Περή που απαγχονίσθηκαν στις 16 Απριλίου 1945 από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

Η σεμνή τελετή, έγινε με μέριμνα του Δήμου Κω, των Εθνοφυλάκων Κω, και της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου , παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας συμπαραστατούμενος από τους ιερείς π. Αναστάσιο Τσουκνιά και π. Βαγιανό Κώστογλου, του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά,  του Βουλευτή ΝΔ Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη,  του Αντιπεριφερειάρχη Μπάμπη Ναβροζίδη,  των Αντιδημάρχων Σταμάτη Καμπουράκη και Ματίνας Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη,  του Υποδιοικητή της Ταξιαρχίας Ανδρέα Ντολαπτσή, του  Πλοιάρχου ΠΝ - Διοικητή ΝΑΣ.ΚΩ Γιώργου Σταματόγιαννη, μελών της Εθνοφυλακής που απέδωσαν με συγκίνηση τον Εθνικό μας ύμνο και συμπολιτών μας που θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής στους πεσόντες. 

Φωτογραφίες