Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή της νέας δεξαμενής νερού στην Καρδάμαινα
Τοπικά
18/04/2024

Το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας δεκαετίας, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται με ίδιους πόρους της επιχείρησης -και πλέον χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-, ολοκληρώνει η ΔΕΥΑΚ στην Καρδάμαινα. Πρόκειται για τη νέα δεξαμενή νερού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 600.000€, που βρίσκεται σε διαδικασία αποπεράτωσης. Η νέα δεξαμενή, χωρητικότητας 2000 κυβικών μέτρων, βρίσκεται σε ύψωμα βορειοδυτικά του χωριού, σε μέσο υψόμετρο εδάφους 55μ. Απώτερος στόχος, να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης της περιοχής όσο και η αναγκαία πίεση στο δίκτυο, για την εξυπηρέτηση κατοικιών σε ορόφους κτιρίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση. Η νέα δεξαμενή θα αντικαταστήσει την παλιά δεξαμενή χωρητικότητας μόλις 900ων m3 που κατασκευάστηκε πριν από αρκετές δεκαετίες. Με την ολοκλήρωση του έργου και την σύνδεση της δεξαμενής στο δίκτυο, που αναμένεται σύντομα, θα ενισχυθεί η υδροδότηση της Καρδάμαινας με επαρκείς ποσότητες νερού, ενώ θα βελτιωθεί και η ποιότητα του, μέσα από το βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας που εγκαθίσταται. Τις εργασίες επόπτευσε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρό, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Καρδαμαίνης Γιώργος Ψύρης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρος Χρυσόπουλος.

 

Λεπτομέρειες σχετικά με το έργο:

Η νέα δεξαμενή, χωρητικότητας 2000 m3, κατασκευάζεται σε ύψωμα βορειοδυτικά του χωριού, σε μέσο υψόμετρο εδάφους 55μ. προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης της περιοχής όσο και η αναγκαία πίεση στο δίκτυο, για την εξυπηρέτηση κατοικιών σε ορόφους κτιρίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση.

Η νέα δεξαμενή θα αντικαταστήσει παλιά δεξαμενή χωρητικότητας μόλις 900ων m3 που κατασκευάστηκε πριν αρκετές δεκαετίες.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την σύνδεση της δεξαμενής στο δίκτυο, που αναμένεται το επόμενο καλοκαίρι, θα ενισχυθεί η υδροδότηση της Καρδάμαινας με επαρκείς ποσότητες νερού ενώ θα βελτιωθεί και η ποιότητα του, μέσα από το βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας που εγκαθίσταται.

Το προαναφερόμενο έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής και στο σχεδιασμό της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για επίλυση των προβλημάτων ποσότητας και ποιότητας νερού στη Δ.Ε. Ηρακλειδών.

*Ακολουθούν φωτογραφίες από την πρώτη φάση κατασκευής του υδροδοτικού έργου μέχρι και την σημερινή του κατάσταση λίγο πριν την ολοκλήρωση και παράδοση του από τον εργολάβο:

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ