Προχωράει η τοποθέτηση νέων ''έξυπνων'' υδρομέτρων στο τηλεμετρικό σύστημα του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Δικαίου
Τοπικά
19/04/2024

«Ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο υλοποιείται στο Ζηπάρι, που εκσυγχρονίζει τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του νερού,  ελαχιστοποιεί τις βλάβες και τις διαρροές καθιστώντας έτσι πρωτοπόρο την ΔΕΥΑΚ στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες»  επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός  με αφορμή την υλοποίηση του έργου εγκατάστασης χιλιάδων «έξυπνων» υδρόμετρων  και συστήματος τηλεμετρίας στην Δημοτική Ενότητα Δικαίου.

Πρόκειται για το έργο: «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Δικαίου»  ο  προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 2μιση εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης και του ΥΠΕΣ.

Το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα:

  • Το πρώτο αφορά στην «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Συστήματος Τηλεελέγχου και Τηλεχειρισμού Ανίχνευσης Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης ΔΕ Δικαίου»  και  «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Ολοκληρωμένου Ασύρματου Ψηφιακού Συστήματος Παρακολούθησης & Ελέγχου της Κατανάλωσης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της ΔΕ Δικαίου.

  • Το δεύτερο αφορά την επέκταση του υφιστάμενου Δικτύου Ύδρευσης της ΔΕ Δικαίου στο Ζηπάρι όπου το δίκτυο επεκτείνεται στα 3.500 μέτρα και έχουν παγώσει οι εργασίες αποπεράτωσης του έργου με απόφαση της Αρχαιολογίας 200 μέτρα πριν την ολοκλήρωση του.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου μεταξύ άλλων, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση στις απώλειες νερού και το κόστος εργασιών ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούνται ενέργεια και υδάτινοι πόροι. Επίσης, αναβαθμίζονται ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, αφού καθίστανται  αξιόπιστες και έγκυρες οι μετρήσεις κατανάλωσης νερού.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ