Άκρως ενδιαφέρουσα η ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, αναφορικά με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Τοπικά
20/04/2024

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Επίκαιρα Ζητήματα Ποινικού Δικαίου και τροποποιήσεις στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα» που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω με καλεσμένο τον διακεκριμένο καθηγητή ποινικού Δικαίου και ποινικολόγο Πολυχρόνη Τσιρίδη, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μαρίνας Κω.

Η ομιλία του κ. Τσιρίδη επικεντρώθηκε στις τροποποιήσεις που έχουν προκύψει με το νέο Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.  

Η ημερίδα είχε μεγάλη συμμετοχή καθώς εκτός από τους Δικηγόρους – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, προσήλθαν Δικηγόροι και από την γειτονική Κάλυμνο και Λέρο, καθώς και απλοί πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν για τις αλλαγές αυτές στον χώρο της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω είχε διοργανώσει και πρόσφατα, ημερίδα ενημέρωσης του κοινού στο πλαίσιο τότε των προτεινόμενων και προωθούμενων τροποποιήσεων, οι οποίες πλέον έχουν ψηφιστεί και αποτελούν νόμο του Κράτους, ενώ κατά καιρούς έχει διοργανώσει κι άλλες σημαντικές και ενδιαφέρουσες ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση και την επιμόρφωση νεότερων και μη συναδέλφων του Δ.Σ. Κω.

Εν κατακλείδι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω με συνεχείς δράσεις εξωστρέφειας , με γνώμονα την συνεχή επιμόρφωση των μελών του αλλά και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών διοργανώνει συχνά ημερίδες και στο εγγύς μέλλον αναμένονται και άλλες δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 
Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ