Βραβεύτηκε ο Κώος εκπαιδευτικός Ερρίκος Τρουμούλης μαζί με 2 συναδέλφους που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους
Τοπικά
24/04/2024

Και οι τρεις εκπαιδευτικοί τόνισαν τη σημασία και την ανάγκη εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών στις πρώτες βοήθειες, ώστε τα παιδιά -και οι γονείς τους- να αισθάνονται επιπλέον ασφάλεια στον χώρο του σχολείου

Στην απονομή επαίνου σε τρεις εκπαιδευτικούς, ως ηθική αμοιβή για εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

«Στα πρόσωπά τους επιβραβεύουμε τη γνώση, την ετοιμότητα και το γνήσιο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τα παιδιά μας», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής και πρόσθεσε: «Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για το σπουδαίο παράδειγμα που δίνουν σε όλους μας».

 

Στο 3ο Γυμνάσιο στην Κω, μία δωδεκάχρονη μαθήτρια καταρρέει. Τα παιδιά σπεύδουν να φωνάξουν τον καθηγητή τους, Έρρίκο Τρουμούλη, μουσικό, που υπηρετεί ως αναπληρωτής και είναι εθελοντής διασώστης. Ήταν Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023.

 

 

Ο καθηγητής αντικρίζει μελανιασμένο το παιδί, προσπαθεί να της ανοίξει τον αεραγωγό. Ταυτόχρονα, φωνάζει να του φέρουν τον απινιδωτή του σχολείου - στην Κω, όπου ζει και διδάσκει, κάθε σχολείο έχει έναν απινιδωτή χάρη σε ιδιωτική δωρεά. Ο κ.Τρουμούλης εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και με τη βοήθεια του απινιδωτή, επαναφέρει το κορίτσι για να το παραδώσει, στη συνέχεια, στο ΕΚΑΒ, που το διακόμισε στο νοσοκομείο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έσωζε κάποιον. «Είναι διαφορετικό όμως όταν είναι παιδί και μάλιστα ένα παιδί που ξέρεις», δηλώνει ο ίδιος για να προσθέσει «τα συναισθήματα είναι πάντα ανάμικτα – είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει. Σώζουμε ζωές και κάνουμε να κοιμηθούμε βράδια. Η χαρά ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν γύρισε το παιδί στο σχολείο.

Θα ήθελα να είμαστε όλοι μας πιο προετοιμασμένοι. Να εκπαιδευτεί ο κόσμος για να επανέρχονται οι άνθρωποι στη ζωή. Οι γονείς νιώθουν τυχεροί γιατί έγιναν όλα την κατάλληλη στιγμή για το παιδί. Ήταν μία σειρά συγκυριών που βοήθησαν». Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο ίδιος πρόσθεσε συγκινημένος «Επειδή είμαι κι εγώ νέος μπαμπάς, θα ήθελα να ξέρω ότι στα σχολεία, που θα πάει η κόρη μου, υπάρχει κάποιος, που θα μπορεί να τη βοηθήσει, ώστε να ξέρω ότι θα είναι ασφαλής».

Ρεπορτάζ